Grilovaný tuniak so sezamovými semiačkami a pečeným avokádom
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na prípravu tuniaka:
450 g Červený tuniak
40 g Biele sezamové semiačka
40 g Čierne sezamové semiačka
2 pl Sezamový olej
Na prípravu avokáda:
2 Avokáda
1 pl Sezamový olej
Na prípravu dresingu:
1 čl Strúhaný zázvor
2 pl Sójová omáčka
1 pl Ryžový ocot
2 pl Ponzu omáčka
Príprava
Krok 1 /8
V malej miske zmiešame dohromady zázvor, sójovú omáčku, ryžový ocot a ponzu omáčku. Zakryjeme a odložíme bokom na nejakom chladnom mieste.
Krok 2 /8
Rozkrojíme avokádo napoly a vyberieme kôstku. Odstránime šupku a každú polovicu rozkrojíme opäť napoly, takže máme 4 mesiačiky na 1avokádo. Nasypeme sezamové semiačka do hlbokej misy. Natrieme na tuniak sezamový olej a namočíme do semiačok, aby sa obalil.
Krok 3 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 3 minúty. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program RYBA pri 180 °C na 2 minúty. Dáme tuniak na dosku v nádobe 2.
Krok 4 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /8
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme kúsky avokáda na dosku v nádobe 1 tak, aby boli medzi nimi mierne odstupy. Natrieme na ne sezamový olej a zatvoríme nádobu. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 6 /8
V polovici varenia avokádové kúsky obrátime. Tuniak obrátime v polovici varenia.
Krok 7 /8
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V prípade potreby predĺžime dobu o ďalšiu minútu, kým sa mäso ľahko neoddeľuje vidličkou.
Krok 8 /8
Nakrájame tuniak na plátky a podávame s mesiačikmi avokáda. Posypeme plátkami jarnej cibuľky, jalapeñom a osmaženou cibuľou.