Hovädzí burger s domácim kečupom
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzí burger s domácim kečupom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 20 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

6 os.

  • 1500 g Paradajky

  • 15 g Olivový olej

  • 3 diel Cibuľa

  • 3 diel Cesnak

  • 30 g Cukor

  • 30 g Jablčný ocot

  • 3 g Chilli

  • 3 g Mletá paprika

  • 3 g Škorica

  • 3 g Muškátový oriešok

  • 3 g Soľ

  • 3 g Korenie

  • 630 g Flat iron steak

  • 1.5 diel Červená cibuľa

  • 4.5 g Čerstvá petržlenová vňať

  • 3 g Soľ

  • 3 g Korenie

  • 6 diel Hamburgerové žemle so sezamom

  • 15 g Olivový olej

  • 30 g Sladká horčica

  • 6 plát. Nakladané uhorky

  • 30 g Rukola

  • 0.5 diel Oranžová paprika

Príslušenstvo

  • Mixér
    Mixér
  • Mlynček na mäso
    Mlynček na mäso
  • Odšťavovač
    Odšťavovač

Príprava

Krok 1 /11

Na stroj pripevnite odšťavovač a paradajky ním nasekajte na malé kúsky. Stlačte "Štart".

  • 1500g Paradajky
  • Odšťavovač

Krok 2 /11

V hrnci rozohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte ošúpanú a nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút. Posypte cukrom.

  • 15g Olivový olej
  • 3diel Cibuľa
  • 3diel Cesnak
  • 30g Cukor

Krok 3 /11

Zalejte jablčným octom, zamiešajte a pridajte paradajkovú passatu. Dochuťte chilli, paprikou, škoricou, soľou a korením.

  • 30g Jablčný ocot
  • 3g Chilli
  • 3g Mletá paprika
  • 3g Škorica

Krok 4 /11

Pridajte muškátový oriešok a na miernom ohni nechajte 45 minút variť.

  • 3g Muškátový oriešok

Krok 5 /11

Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby zodpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte "Štart".

  • 630g Flat iron steak
  • Mlynček na mäso

Krok 6 /11

Časť červenej cibule nasekajte (do mäsa), zvyšok nakrájajte na prúžky (na žemle), petržlenovú vňať nasekajte. Petržlenovú vňať a nasekanú červenú cibuľu zmiešajte s mäsom.

  • 1.5diel Červená cibuľa
  • 4.5g Čerstvá petržlenová vňať
  • 3g Soľ
  • 3g Korenie

Krok 7 /11

Zmes rozdeľte na fašírky podľa počtu osôb, pre ktoré varíte. Každý kúsok vyvaľkajte do veľkej gule a medzi rukami sploštite. Odložte na chladné miesto.

Krok 8 /11

Kečupovú zmes dajte do mixéra. Stlačte "Štart". Pokiaľ sa vám zdá kečup hustý, pridajte trochu vody. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš riedky, pokračujte vo varení niekoľko minút a v prípade potreby pridajte trochu paradajkového pretlaku.

  • Mixér

Krok 9 /11

Podľa chuti okoreňte. Kečup dajte do hrnca alebo pohára a nechajte 2 hodiny v chladničke.

Krok 10 /11

Opečte si burgerové žemle. Fašírky opečte tradičným spôsobom na panvici s trochou oleja.

  • 6diel Hamburgerové žemle so sezamom
  • 15g Olivový olej

Krok 11 /11

Burgery ozdobte kečupom, prúžkami červenej cibule, sladkou horčicou, uhorkami, mäsom, rukolou a prúžkami papriky. Pridajte crudités a omáčky podľa vlastného výberu.

  • 30g Sladká horčica
  • 6plát. Nakladané uhorky
  • 30g Rukola
  • 0.5diel Oranžová paprika