Hovädzí burger s domácim kečupom
- Celkový čas 3 h 20 min
- 30 min
Príprava - 50 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1500 g Paradajky
15 g Olivový olej
3 diel Cibuľa
3 diel Cesnak
30 g Cukor
30 g Jablčný ocot
3 g Chilli
3 g Mletá paprika
3 g Škorica
3 g Muškátový oriešok
3 g Soľ
3 g Korenie
630 g Flat iron steak
1.5 diel Červená cibuľa
4.5 g Čerstvá petržlenová vňať
3 g Soľ
3 g Korenie
6 diel Hamburgerové žemle so sezamom
15 g Olivový olej
30 g Sladká horčica
6 plát. Nakladané uhorky
30 g Rukola
0.5 diel Oranžová paprika
Príslušenstvo
Mixér Mlynček na mäso Odšťavovač
Príprava
Krok 1 /11
Na stroj pripevnite odšťavovač a paradajky ním nasekajte na malé kúsky.
Krok 2 /11
V hrnci rozohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte ošúpanú a nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút. Posypte cukrom.
Krok 3 /11
Zalejte jablčným octom, zamiešajte a pridajte paradajkovú passatu. Dochuťte chilli, paprikou, škoricou, soľou a korením.
Krok 4 /11
Pridajte muškátový oriešok a na miernom ohni nechajte 45 minút variť.
Krok 5 /11
Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby zodpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj.
Krok 6 /11
Časť červenej cibule nasekajte (do mäsa), zvyšok nakrájajte na prúžky (na žemle), petržlenovú vňať nasekajte. Petržlenovú vňať a nasekanú červenú cibuľu zmiešajte s mäsom.
Krok 7 /11
Zmes rozdeľte na fašírky podľa počtu osôb, pre ktoré varíte. Každý kúsok vyvaľkajte do veľkej gule a medzi rukami sploštite. Odložte na chladné miesto.
Krok 8 /11
Kečupovú zmes dajte do mixéra. Stlačte Štart. Pokiaľ sa vám zdá kečup hustý, pridajte trochu vody. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš riedky, pokračujte vo varení niekoľko minút a v prípade potreby pridajte trochu paradajkového pretlaku.
Krok 9 /11
Podľa chuti okoreňte. Kečup dajte do hrnca alebo pohára a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 10 /11
Opečte si burgerové žemle. Fašírky opečte tradičným spôsobom na panvici s trochou oleja.
Krok 11 /11
Burgery ozdobte kečupom, prúžkami červenej cibule, sladkou horčicou, uhorkami, mäsom, rukolou a prúžkami papriky. Pridajte crudités a omáčky podľa vlastného výberu.