Hovädzie mäso na katalánsky spôsob
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzie mäso na katalánsky spôsob

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 21 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    1 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 250 g Mleté hovädzieho mäsa

  • 50 g Mleté bravčové mäso (alebo klobásové mäso)

  • 1 Vajce

  • Soľ, korenie

  • 1 pl Hladká múka

  • 50 g Odkôstkované zelené olivy

  • 30 g Chorizo (nakrájané na kolieska)

  • 14 cl Voda

  • 10 g Rajčinové pyré (zriedené vo vode)

  • 1 pl Olivový olej

Príprava

Krok 1 /7

Pripravíme si suroviny.

  • 250g Mleté hovädzieho mäsa
  • 50g Mleté bravčové mäso (alebo klobásové mäso)
  • 1 Vajce
  • Soľ, korenie
  • 1pl Hladká múka
  • 50g Odkôstkované zelené olivy
  • 30g Chorizo (nakrájané na kolieska)
  • 14cl Voda
  • 10g Rajčinové pyré (zriedené vo vode)
  • 1pl Olivový olej

Krok 2 /7

Do hrnca pridáme olivový olej.

  • 1pl Olivový olej

Krok 3 /7

Zmiešame hovädzie mäso s vajciami a dochutíme. Vytvarujeme do mäsových guliek (5k na osobu). Poprášime múkou.

  • 250g Mleté hovädzieho mäsa
  • 1 Vajce
  • Soľ, korenie
  • 1pl Hladká múka

Krok 4 /7

Mäsové guľky opečieme na oleji.

  • 1pl Olivový olej

Krok 5 /7

Pridáme zvyšné suroviny.

  • 50g Mleté bravčové mäso (alebo klobásové mäso)
  • 50g Odkôstkované zelené olivy
  • 30g Chorizo (nakrájané na kolieska)
  • 14cl Voda
  • 10g Rajčinové pyré (zriedené vo vode)

Krok 6 /7

Varenie pod tlakom.

Krok 7 /7

Podávame s ryžou.