Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hrebenatkové špízy s údenou slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 22 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    7 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 24 hru. Čerstvé alebo mrazené hrebenatky (bez mušle)

  • 24 plát. Údená slanina

  • 1 Citrón

  • Olivový olej

  • Korenie

  • 1 zvä. Bazalka

  • 8 15 cm špízy

Príslušenstvo

  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka

Príprava

Krok 1 /5

Ak používame mrazené orechy, necháme ich rozmraziť v nádobe so studenou vodou.

Krok 2 /5

Starostlivo usušíme hrebenatky.

  • 24hru. Čerstvé alebo mrazené hrebenatky (bez mušle)

Krok 3 /5

Obalíme každý orech údenou slaninou, pričom necháme viditeľné rovné časti orechu, nadbytočnú slaninu odrežeme. Pomocou špízu prepichneme orechy cez údenú slaninu, aby sme ich upevnili. Na každý špíz napicháme 3 orechy. Zľahka dochutíme korením z oboch strán, ale nie soľou, keďže slanina je už dostatočne slaná.

  • 24plát. Údená slanina
  • Korenie
  • 8 15 cm špízy

Krok 4 /5

Špízy umiestnime na štandardný plech Easy Fry. Nastriekame trochu olivového oleja a začneme variť pri 200 °C na 7 minút. Pridáme niekoľko kvapiek citróna na každý špíz.

  • 1 Citrón
  • Olivový olej
  • Grilovacia mriežka

Krok 5 /5

Špízy konzumujeme zahorúca s omáčkou beurre blanc a malou miskou ryže. Ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.

  • 1zvä. Bazalka