Hrebenatky so šunkou a bazalkovým pestom
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
500 g hrebenatky
2 trs čerstvá bazalka
50 g opražené píniové oriešky
2 pl citrónová šťava
1 strúč. cesnak
50 ml olivový olej
4 plát. šunka
Príprava
Krok 1 /4
Bazalku, píniové oriešky, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a korenie vložíme do mixéra. Mixujeme, kým všetko nebude jemne nasekané. Do stále zapnutého mixéra opatrne prilievame olej, kým sa rovnomerne nepremieša. Zmes odložíme bokom.
Krok 2 /4
Každú mušľu utrieme kuchynskou rolkou. Plátky šunky nakrájame na štyri dlhé pásy. Každú mušľu zrolujeme do prúžku šunky a upevníme špáradlom.
Krok 3 /4
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme hrebenatky na gril a sklopíme poklop. Necháme piecť, pokým sa kontrolka nezmení na oranžovú alebo na obrazovke sa nezobrazí „Medium“ (Stredne prepečené).
Krok 4 /4
Nakoniec na každú mušľu položíme lyžicu pesta a niekoľko píniových orieškov.