Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hruškový koláč s mandľami

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 30 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

6 os.

  • 1 Sladké krehké cesto

  • 1 Mandľový krém

  • 5 Polené kompótované hrušky, odkvapkané

  • 20 g Mandľové lupienky

  • 20 g Číre tortové želé

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /10

Tento recept vyžaduje dve rôzne prípravy: krehké cesto a mandľový krém. Stihli ste si ich pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto a mandľový krém môžete nájsť v bloku "Príprava" pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Na prípravu krehkého cesta potrebujete 2 hodiny a 15 minút: 15 minút prípravy a 2 hodiny odležania v chladničke. Nezabudnite vybrať maslo z chladničky v predstihu 1 hodiny, aby zmäklo.

  • 1 Sladké krehké cesto
  • 1 Mandľový krém

Krok 2 /10

Krehké cesto na pracovnej ploche vyvaľkajte pomocou valčeka na hrúbku 3 až 4 mm.

  • 1 Sladké krehké cesto

Krok 3 /10

Formu na koláč vymažte maslom a vložte do nej cesto. Jemne prstami tlačte cesto až k okraju, prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.

  • 1 Sladké krehké cesto

Krok 4 /10

Pripravte si mandľový krém podľa receptu.

  • 1 Mandľový krém

Krok 5 /10

Nožom odrežte prebytočné cesto.

Krok 6 /10

Na tortový základ nalejte mandľový krém a dajte vychladiť do chladničky.

  • 1 Mandľový krém

Krok 7 /10

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

Krok 8 /10

Polovky hrušiek položte na doštičku klenutou stranou nahor a nakrájajte ich na tenké plátky. Plátky mierne nakloňte, širšou stranou hrušky smerom von.

  • 5 Polené kompótované hrušky, odkvapkané

Krok 9 /10

Úhľadne naskladajte hrušky na koláč. Zmes posypte mandľovými lupienkami a pečte 30 minút na 180 stupňov.

  • 20g Mandľové lupienky

Krok 10 /10

Po vytiahnutí z rúry pred vybratím z formy nechajte koláč vychladnúť. Štetcom naneste teplú glazúru.

  • 20g Číre tortové želé