Hruškový koláč s mandľami
- Celkový čas 1 h 30 min
- 30 min
Príprava - 30 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Sladké krehké cesto
1 Mandľový krém
5 Polené kompótované hrušky, odkvapkané
20 g Mandľové lupienky
20 g Číre tortové želé
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /10
Tento recept vyžaduje dve rôzne prípravy: krehké cesto a mandľový krém. Stihli ste si ich pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto a mandľový krém môžete nájsť v bloku "Príprava" pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Na prípravu krehkého cesta potrebujete 2 hodiny a 15 minút: 15 minút prípravy a 2 hodiny odležania v chladničke. Nezabudnite vybrať maslo z chladničky v predstihu 1 hodiny, aby zmäklo.
Krok 2 /10
Krehké cesto na pracovnej ploche vyvaľkajte pomocou valčeka na hrúbku 3 až 4 mm.
Krok 3 /10
Formu na koláč vymažte maslom a vložte do nej cesto. Jemne prstami tlačte cesto až k okraju, prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
Krok 4 /10
Pripravte si mandľový krém podľa receptu.
Krok 5 /10
Nožom odrežte prebytočné cesto.
Krok 6 /10
Na tortový základ nalejte mandľový krém a dajte vychladiť do chladničky.
Krok 7 /10
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 8 /10
Polovky hrušiek položte na doštičku klenutou stranou nahor a nakrájajte ich na tenké plátky. Plátky mierne nakloňte, širšou stranou hrušky smerom von.
Krok 9 /10
Úhľadne naskladajte hrušky na koláč. Zmes posypte mandľovými lupienkami a pečte 30 minút na 180 stupňov.
Krok 10 /10
Po vytiahnutí z rúry pred vybratím z formy nechajte koláč vychladnúť. Štetcom naneste teplú glazúru.