Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Indické samosy

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 40 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 2 sáčok Filo cesto

  • 4 pl Neutrálny olej

  • 4 Zemiaky

  • 2 čl Kurkuma

  • 2 čl Čili korenie

  • 2 čl Soľ

  • Korenie

  • 340 g Hrášok

  • 2 čl Nasekaný koriander

Príprava

Krok 1 /7

V hrnci s vriacou vodou varíme zemiaky 20 – 25 minút domäkka. Scedíme zemiaky, zbavíme šupky a roztlačíme ich.

  • 4 Zemiaky

Krok 2 /7

Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme roztlačené zemiaky, soľ, korenie, kurkumu a čili korenie a varíme 2 – 3 minúty. Pridáme hrach a zmiešame. Prestaneme ohrievať a pridáme koriander. Odložíme nabok.

  • 4 Zemiaky
  • 2čl Kurkuma
  • 2čl Čili korenie
  • 2čl Soľ
  • 340g Hrášok
  • 2čl Nasekaný koriander

Krok 3 /7

Rozkrojíme pláty filo cesta pozdĺžne napoly. Pláty potrieme olejom. Do jedného z rohov dáme trochu plnky a zložíme do trojuholníka.

  • 2sáčok Filo cesto
  • 4pl Neutrálny olej

Krok 4 /7

Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 10 minút. Pridáme 3 samosy na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 10 minút. Pridáme samosy na dosku v nádobe 2. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.

Krok 5 /7

Po 10 minútach samosy obrátime.

Krok 6 /7

Skontrolujeme, či sú samosy uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút. Proces varenia zopakujeme.

Krok 7 /7

Podávame samosy so sladkokyslou omáčkou a šalátom.