Indické samosy
- Celkový čas 40 min
- 30 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
2 sáčok Filo cesto
4 pl Neutrálny olej
4 Zemiaky
2 čl Kurkuma
2 čl Čili korenie
2 čl Soľ
Korenie
340 g Hrášok
2 čl Nasekaný koriander
Príprava
Krok 1 /7
V hrnci s vriacou vodou varíme zemiaky 20 – 25 minút domäkka. Scedíme zemiaky, zbavíme šupky a roztlačíme ich.
Krok 2 /7
Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme roztlačené zemiaky, soľ, korenie, kurkumu a čili korenie a varíme 2 – 3 minúty. Pridáme hrach a zmiešame. Prestaneme ohrievať a pridáme koriander. Odložíme nabok.
Krok 3 /7
Rozkrojíme pláty filo cesta pozdĺžne napoly. Pláty potrieme olejom. Do jedného z rohov dáme trochu plnky a zložíme do trojuholníka.
Krok 4 /7
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 10 minút. Pridáme 3 samosy na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 10 minút. Pridáme samosy na dosku v nádobe 2. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /7
Po 10 minútach samosy obrátime.
Krok 6 /7
Skontrolujeme, či sú samosy uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút. Proces varenia zopakujeme.
Krok 7 /7
Podávame samosy so sladkokyslou omáčkou a šalátom.