Indický mrkvový šalát
- Celkový čas 4 h 20 min
- 15 min
Príprava - 5 min
Varenie - 4 h
Chladenie
Suroviny
8 os.
16 g Cesnak
16 g Zázvor
120 g Olivový olej
20 g Med
240 g Citrón
0.5 čl Soľ
2 štip. Chilli prášok
2 štip. Kurkumový prášok
4 g Kari
1000 g Mrkva
20 g Čerstvý koriander
80 g Kešu oriešky
40 g Sultánky
Príprava
Krok 1 /8
Ošúpte cesnak a zázvor. Nakrájajte ich na malé kocky a vložte ich do misy sekáčika. Pridajte olivový olej a med. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 2 /8
Limetku rozpoľte a lisom na citrusy opatrne vytlačte šťavu. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 3 /8
V malom ramekine zmiešajte omáčku, soľ, chilli prášok, kurkumu a karí. Dajte bokom.
Krok 4 /8
Umyte a potom ošúpte mrkvu. Jemne ju nastrúhajte pomocou nástavca na strúhanie a krájanie. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 5 /8
Koriander umyte, odstráňte stonky a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok dajte do misky sekáčika. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 6 /8
Zmiešajte nastrúhanú mrkvu, omáčku a nasekaný koriander. Dajte na 4 hodiny do chladničky.
Krok 7 /8
Kešu oriešky opekajte 5 minút na nepriľnavej panvici. Hrubo ich rozdrvte pomocou sekáčika. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 8 /8
Posypte nimi mrkvový šalát, pridajte hrozienka a ozdobte zvyšnými lístkami koriandra. Dobrú chuť.