Jablkový závin
- Celkový čas 1 h
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
1 Lístkové cesto
3 Jablko
30 g Hrozienka
15 g Cukor
1 čl Škorica
10 cl Citrónová šťava
1 Vajcia
10 g Práškový cukor
Príprava
Krok 1 /14
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: lístkové cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na lístkové cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /14
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 3 /14
Listové cesto získate podľa receptu v prístroji.
Krok 4 /14
Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
Krok 5 /14
Do samostatnej misy pridajte k nakrájaným jablkám hrozienka, citrónovú šťavu, škoricu a cukor.
Krok 6 /14
Nechajte 10 minút spojiť chute.
Krok 7 /14
Listové cesto rozvaľkajte pomocou valčeka a trošky múky.
Krok 8 /14
Získajte obdĺžnikový tvar a do stredu naaranžujte jablčnú náplň.
Krok 9 /14
Vajcia rozklepnite do samostatnej misky.
Krok 10 /14
Potom prehnite okraje lístkového cesta, spojte ich, aby ste vytvorili závin a potrite ich rozšľahaným vajcom.
Krok 11 /14
Závin položte na plech s papierom na pečenie.
Krok 12 /14
Na povrchu lístkového cesta urobte nožom priečne zárezy.
Krok 13 /14
Závin potrite rozšľahaným vajcom a pečte 30 minút na 180 stupňov.
Krok 14 /14
Závin nechajte vychladnúť a podávajte posypaný práškovým cukrom.