Jablkový zafír
- Celkový čas 8 h 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 8 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
36 g Vaječné bielky
6 g Agarový prášok
12 cl Voda
3 Zelené jablká
350 g Cukor
180 g Cukor
16 g Vanilkový cukor
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /9
Do misy prístroja nalejte bielok a stlačte "Start", po vyšľahaní ho dajte bokom do samostatnej misy.
Krok 2 /9
Nalejte vodu do hrnca a namočte agar-agar na 15 minút.
Krok 3 /9
Jablká zbavte jadrovníka a šupiek a upečte v mikrovlnnej rúre 6 až 10 minút (podľa výkonu).
Krok 4 /9
Jablká rozdrvte na kašu pomocou ručného mixéra. Hotovú jablčnú hmotu prepasírujte polievkovou lyžicou cez sito.
Krok 5 /9
Pripravený agar-agar zasypte cukrom a varte, kým teplota hmoty nedosiahne 110 stupňov. Teplotu merajte pomocou cukrárskeho teplomera.
Krok 6 /9
Do misy prístroja dajte ušľahaný sneh z bielkov. Potom pridajte pretlak z jabĺk, cukor a vanilkový cukor. Stlačte "Start".
Krok 7 /9
Agarový sirup pomaly prilievajte do hmoty.
Krok 8 /9
Pripravenú snehobielu jablčnú hmotu opatrne preneste pomocou stierky do cukrárskeho vrecka s tryskou. Tvorte zafírové pusinky na papier na pečenie a nechajte ich 6-8 hodín v chladničke stuhnúť.
Krok 9 /9
Zefíry môžete spájať po dvoch dohromady a tvoriť pusinky obojstranné.