Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jablkový zafír

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 8 h 50 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    8 h

Suroviny

6 os.

  • 36 g Vaječné bielky

  • 6 g Agarový prášok

  • 12 cl Voda

  • 3 Zelené jablká

  • 350 g Cukor

  • 180 g Cukor

  • 16 g Vanilkový cukor

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /9

Do misy prístroja nalejte bielok a stlačte "Start", po vyšľahaní ho dajte bokom do samostatnej misy.

  • 36g Vaječné bielky
  • Flex metla

Krok 2 /9

Nalejte vodu do hrnca a namočte agar-agar na 15 minút.

  • 6g Agarový prášok
  • 12cl Voda

Krok 3 /9

Jablká zbavte jadrovníka a šupiek a upečte v mikrovlnnej rúre 6 až 10 minút (podľa výkonu).

  • 3 Zelené jablká

Krok 4 /9

Jablká rozdrvte na kašu pomocou ručného mixéra. Hotovú jablčnú hmotu prepasírujte polievkovou lyžicou cez sito.

Krok 5 /9

Pripravený agar-agar zasypte cukrom a varte, kým teplota hmoty nedosiahne 110 stupňov. Teplotu merajte pomocou cukrárskeho teplomera.

  • 350g Cukor

Krok 6 /9

Do misy prístroja dajte ušľahaný sneh z bielkov. Potom pridajte pretlak z jabĺk, cukor a vanilkový cukor. Stlačte "Start".

  • 180g Cukor
  • 16g Vanilkový cukor
  • Flex metla

Krok 7 /9

Agarový sirup pomaly prilievajte do hmoty.

  • Flex metla

Krok 8 /9

Pripravenú snehobielu jablčnú hmotu opatrne preneste pomocou stierky do cukrárskeho vrecka s tryskou. Tvorte zafírové pusinky na papier na pečenie a nechajte ich 6-8 hodín v chladničke stuhnúť.

Krok 9 /9

Zefíry môžete spájať po dvoch dohromady a tvoriť pusinky obojstranné.