Jednoduché tuniakové onigiri
- Celkový čas 35 min
- 30 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
195 g Tuniak v konzerve v slanom náleve, scedený
1.5 pl Majonéza
75 g Šalátová uhorka nakrájaná na malé kocky
600 g Japonská ryža
3 pl Cukor
65 cl Voda
7.5 cl Ryžový ocot na maki a sushi
1.5 pl Čierne sezamové semienka
1.5 pl Biele sezamové semienka
Morské riasy Nori
Sójová omáčka
Wasabi
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
V miske zmiešajte tuniaka, majonézu a uhorku. Vložte do chladničky.
Krok 3 /9
Ryžu opláchnite a vložte ju do nádoby s cukrom a vodou.
Krok 4 /9
Tlakové varenie
Krok 5 /9
Ryžu rozložte do misky. Pridajte ryžový ocot. Premiešajte.
Krok 6 /9
V miske zmiešajte čierne a biele sezamové semienka.
Krok 7 /9
Zmesou z tuniaka naplňte 2 onigiri pre každú osobu.
Krok 8 /9
Špičky onigiri posypte sezamovými semienkami.
Krok 9 /9
Ozdobte kúskom morskej riasy. Podávajte so sójovou omáčkou a wasabi.