Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jednoduché tuniakové onigiri

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 35 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 195 g Tuniak v konzerve v slanom náleve, scedený

  • 1.5 pl Majonéza

  • 75 g Šalátová uhorka nakrájaná na malé kocky

  • 600 g Japonská ryža

  • 3 pl Cukor

  • 65 cl Voda

  • 7.5 cl Ryžový ocot na maki a sushi

  • 1.5 pl Čierne sezamové semienka

  • 1.5 pl Biele sezamové semienka

  • Morské riasy Nori

  • Sójová omáčka

  • Wasabi

Príprava

Krok 1 /9

Pripravte si ingrediencie.

  • 195g Tuniak v konzerve v slanom náleve, scedený
  • 1.5pl Majonéza
  • 75g Šalátová uhorka nakrájaná na malé kocky
  • 600g Japonská ryža
  • 3pl Cukor
  • 65cl Voda
  • 7.5cl Ryžový ocot na maki a sushi
  • 1.5pl Čierne sezamové semienka
  • 1.5pl Biele sezamové semienka
  • Morské riasy Nori
  • Sójová omáčka
  • Wasabi

Krok 2 /9

V miske zmiešajte tuniaka, majonézu a uhorku. Vložte do chladničky.

  • 195g Tuniak v konzerve v slanom náleve, scedený
  • 1.5pl Majonéza
  • 75g Šalátová uhorka nakrájaná na malé kocky

Krok 3 /9

Ryžu opláchnite a vložte ju do nádoby s cukrom a vodou.

  • 600g Japonská ryža

Krok 4 /9

Tlakové varenie

Krok 5 /9

Ryžu rozložte do misky. Pridajte ryžový ocot. Premiešajte.

  • 7.5cl Ryžový ocot na maki a sushi

Krok 6 /9

V miske zmiešajte čierne a biele sezamové semienka.

  • 1.5pl Čierne sezamové semienka
  • 1.5pl Biele sezamové semienka

Krok 7 /9

Zmesou z tuniaka naplňte 2 onigiri pre každú osobu.

Krok 8 /9

Špičky onigiri posypte sezamovými semienkami.

Krok 9 /9

Ozdobte kúskom morskej riasy. Podávajte so sójovou omáčkou a wasabi.