Kávové banániky
- Celkový čas 3 h 30 min
- 1 h
Príprava - 30 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
50 g Maslo
12.5 cl Voda
2 štip. Cukor
2 štip. Soľ
75 g Hladká múka
125 g Vajcia
1 cl Mlieko
1 Vajcia
48 cl Mlieko
45 g Cukor
4 Žĺtky
45 g Cukor
60 g Kukuričný škrob
5 g Kávový extrakt
50 g Maslo
200 g Fondánová poleva
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /21
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Krok 2 /21
Na prípravu odpaľovaného cesta dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a nakrájané maslo. Nechajte podusiť, aby sa maslo rozpustilo.
Krok 3 /21
Odstavte z platne a pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo oddeliť od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.
Krok 4 /21
Umiestnite zmes do misy prístroja. Stlačte tlačidlo "Štart" a potom cesto prehneťte, aby sa teplota cesta znížila, aby sa vajcia pri nalievaní nezrazili.
Krok 5 /21
V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.
Krok 6 /21
Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by mal tvoriť tuhý vrchol.
Krok 7 /21
Zmes dajte do cukrárskeho vrecka s hladkou tryskou s priemerom 14 mm a na vymastený plech tvorte 12 cm dlhé banániky vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba.
Krok 8 /21
Banániky potrite rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou mlieka.
Krok 9 /21
Pečte približne 25–30 minút pri 200 stupňoch, po 20 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť.
Krok 10 /21
Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 11 /21
Kávový krém pripravíte tak, že v hrnci zvaríte mlieko s cukrom za pravidelného miešania.
Krok 12 /21
Do misy prístroja pridajte žĺtky, cukor a škrob. Stlačte "Štart".
Krok 13 /21
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi nakvapkajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.
Krok 14 /21
Všetko vložte do hlbokej panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes na miernom ohni do varu a varte asi 3 minúty do zhustnutia. Potom zmes dajte dole z platne.
Krok 15 /21
Pridajte kávový extrakt a maslo a premiešajte. Zmes nalejte na plech, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 16 /21
Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 17 /21
Do banánikov zospodu urobte 3 otvory na šírku tenkej trysky cukrárskeho vrecka (asi 6 mm).
Krok 18 /21
Kávový krém preneste do cukrárskeho vrecka vybaveného malou tenkou tryskou.
Krok 19 /21
Ozdobte banániky, začnite od okrajov a pokračujte pokiaľ nesťažnú.
Krok 20 /21
Zahrejte fondán v panvici na veľmi nízku teplotu 35 ° C, teplotu kontrolujte teplomerom.
Krok 21 /21
Namáčajte banániky do polevy, aby získali glazúru.