Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kávové banániky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 30 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

8 os.

  • 50 g Maslo

  • 12.5 cl Voda

  • 2 štip. Cukor

  • 2 štip. Soľ

  • 75 g Hladká múka

  • 125 g Vajcia

  • 1 cl Mlieko

  • 1 Vajcia

  • 48 cl Mlieko

  • 45 g Cukor

  • 4 Žĺtky

  • 45 g Cukor

  • 60 g Kukuričný škrob

  • 5 g Kávový extrakt

  • 50 g Maslo

  • 200 g Fondánová poleva

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /21

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

Krok 2 /21

Na prípravu odpaľovaného cesta dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a nakrájané maslo. Nechajte podusiť, aby sa maslo rozpustilo.

  • 50g Maslo
  • 12.5cl Voda
  • 2štip. Cukor
  • 2štip. Soľ

Krok 3 /21

Odstavte z platne a pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo oddeliť od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.

  • 75g Hladká múka

Krok 4 /21

Umiestnite zmes do misy prístroja. Stlačte tlačidlo "Štart" a potom cesto prehneťte, aby sa teplota cesta znížila, aby sa vajcia pri nalievaní nezrazili.

  • Šľahač

Krok 5 /21

V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.

  • 125g Vajcia

Krok 6 /21

Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by mal tvoriť tuhý vrchol.

  • Šľahač

Krok 7 /21

Zmes dajte do cukrárskeho vrecka s hladkou tryskou s priemerom 14 mm a na vymastený plech tvorte 12 cm dlhé banániky vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba.

Krok 8 /21

Banániky potrite rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou mlieka.

  • 1cl Mlieko
  • 1 Vajcia

Krok 9 /21

Pečte približne 25–30 minút pri 200 stupňoch, po 20 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť.

Krok 10 /21

Nechajte vychladnúť na mriežke.

Krok 11 /21

Kávový krém pripravíte tak, že v hrnci zvaríte mlieko s cukrom za pravidelného miešania.

  • 48cl Mlieko
  • 45g Cukor

Krok 12 /21

Do misy prístroja pridajte žĺtky, cukor a škrob. Stlačte "Štart".

  • 4 Žĺtky
  • 45g Cukor
  • 60g Kukuričný škrob
  • Šľahač

Krok 13 /21

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi nakvapkajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.

  • Šľahač

Krok 14 /21

Všetko vložte do hlbokej panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes na miernom ohni do varu a varte asi 3 minúty do zhustnutia. Potom zmes dajte dole z platne.

Krok 15 /21

Pridajte kávový extrakt a maslo a premiešajte. Zmes nalejte na plech, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému a nechajte 2 hodiny v chladničke.

  • 5g Kávový extrakt
  • 50g Maslo

Krok 16 /21

Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • Šľahač

Krok 17 /21

Do banánikov zospodu urobte 3 otvory na šírku tenkej trysky cukrárskeho vrecka (asi 6 mm).

Krok 18 /21

Kávový krém preneste do cukrárskeho vrecka vybaveného malou tenkou tryskou.

Krok 19 /21

Ozdobte banániky, začnite od okrajov a pokračujte pokiaľ nesťažnú.

Krok 20 /21

Zahrejte fondán v panvici na veľmi nízku teplotu 35 ° C, teplotu kontrolujte teplomerom.

  • 200g Fondánová poleva

Krok 21 /21

Namáčajte banániky do polevy, aby získali glazúru.