Karamelizovaný ananás
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Čerstvý ananás
4 pl Hnedý cukor
2 pl Rozpustené maslo
1 čl Mletá škorica
1 pl Rum
Čerstvá mäta
Príprava
Krok 1 /4
V malej miske zmiešame hnedý cukor a škoricu. Natrieme plátky ananásu rozpusteným maslom, potom ich posypeme zmesou cukru a škorice. Ak používame rum, plátky ananásu ním jemne pokropíme alebo potrieme.
Krok 2 /4
Plátky ananásu dáme do spotrebiča. Začneme variť.
Krok 3 /4
V polovici varenia plátky ananásu obrátime, aby sme dosiahli rovnomernú karamelizáciu. Otvoríme rukoväť oboma rukami.
Krok 4 /4
Karamelizované plátky ananásu podávame teplé, ozdobené lístkami čerstvej mäty.