Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Karfiolové steaky s mrkvovou slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 43 min
  • Príprava
    33 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Veľká hlávka karfiolu

  • 7 cl Olivový olej

  • 2 Citróny

  • 2 strúč. Najemno nasekaný cesnak

  • 1 čl Med

  • Soľ, korenie

  • 4 cl Sójová omáčka

  • 1 pl Javorový sirup

  • 1 pl Tahini

  • 0.5 pl Paprika

  • 1 pl Mletý cesnak

  • 3 Mrkva

  • 1 štip. Čili korenie

  • 15 g Nasekaná čerstvá petržlenová vňať

Príslušenstvo

  • Oddeľovač
    Oddeľovač
  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /7

Zbavíme karfiol listov. Rozrezaním stonky vytvoríme plochý základ na umiestnenie karfiolu na dosku na krájanie. Veľkým, dobre naostreným nožom nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm.

Krok 2 /7

V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu, cesnak a med. Každý karfiolový steak potrieme z jednej strany olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.

Krok 3 /7

Vo veľkej mise zmiešame spolu sójovú omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, mletý cesnak, soľ a korenie.

Krok 4 /7

Ošúpeme mrkvy. Škrabkou šúpeme mrkvy zhora nadol, aby sme vytvorili slaninové prúžky s veľkosťou plátkov.

Krok 5 /7

Prúžky mrkvy vložíme do misy a marinujeme aspoň 30 minút.

Krok 6 /7

Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme režim ZELENINA pre P1. Pre P2 vyberieme režim MÄSO. Najprv pridáme polovicu steakov na jednu stranu oddeľovača a začneme variť. Keď zaznie časovač, steaky obrátime a natrieme omáčkou druhú stranu steakov. Na druhú stranu oddeľovača poukladáme prúžky mrkvy a pokračujeme vo varení.

  • Oddeľovač

Krok 7 /7

Po dokončení zopakujeme proces s druhou dávkou. Uvarené steaky posypeme čili a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s plátkami „slaniny“.