Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Karfiolovo-mandľové rizoto

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 21 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    6 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 100 g Arborio ryža

  • 30 g Ošúpaná na jemno nakrájaná sladká cibuľa Cévennes (alebo biela cibula)

  • 1 pl Olivový olej

  • 30 ml Amaretto (alebo biele víno)

  • 100 g Umytý na jemno nakrájaný karfiol

  • 230 ml Zeleninový vývar

  • 2 pl Mleté mandle

  • 50 ml Nízkotučná smotana

  • 2 pl Strúhaný parmezán

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 100g Arborio ryža
  • 30g Ošúpaná na jemno nakrájaná sladká cibuľa Cévennes (alebo biela cibula)
  • 1pl Olivový olej
  • 30ml Amaretto (alebo biele víno)
  • 100g Umytý na jemno nakrájaný karfiol
  • 230ml Zeleninový vývar
  • 2pl Mleté mandle
  • 50ml Nízkotučná smotana
  • 2pl Strúhaný parmezán
  • Soľ, korenie

Krok 2 /6

V hrnci ohrejeme olej.

  • 1pl Olivový olej

Krok 3 /6

Pridáme cibuľu a varíme, až kým nezhnedne. Pridáme ryžu. Premiešame. Pridáme Amaretto. Miešame 1 minútu.

  • 100g Arborio ryža
  • 30g Ošúpaná na jemno nakrájaná sladká cibuľa Cévennes (alebo biela cibula)
  • 30ml Amaretto (alebo biele víno)

Krok 4 /6

Pridáme karfiol a vývar. Podľa potreby dochutíme soľou a korením

  • 100g Umytý na jemno nakrájaný karfiol
  • 230ml Zeleninový vývar
  • Soľ, korenie

Krok 5 /6

Varíme pod tlakom.

Krok 6 /6

Pridáme pomleté mandle, parmezán a smotanu. Miešame asi 1 minútu a podávame.

  • 2pl Mleté mandle
  • 50ml Nízkotučná smotana
  • 2pl Strúhaný parmezán