Karfiolovo-mandľové rizoto
- Celkový čas 21 min
- 15 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
100 g Arborio ryža
30 g Ošúpaná na jemno nakrájaná sladká cibuľa Cévennes (alebo biela cibula)
1 pl Olivový olej
30 ml Amaretto (alebo biele víno)
100 g Umytý na jemno nakrájaný karfiol
230 ml Zeleninový vývar
2 pl Mleté mandle
50 ml Nízkotučná smotana
2 pl Strúhaný parmezán
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
V hrnci ohrejeme olej.
Krok 3 /6
Pridáme cibuľu a varíme, až kým nezhnedne. Pridáme ryžu. Premiešame. Pridáme Amaretto. Miešame 1 minútu.
Krok 4 /6
Pridáme karfiol a vývar. Podľa potreby dochutíme soľou a korením
Krok 5 /6
Varíme pod tlakom.
Krok 6 /6
Pridáme pomleté mandle, parmezán a smotanu. Miešame asi 1 minútu a podávame.