Kebabová pizza
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pizza Cesto na pizzu
10 g Múka
80 g Rajčinová omáčka
200 g Kebabové mäso (jahňacie alebo kuracie)
1 Cibuľa
1 Zelená paprika
100 g Syr mozzarella
50 g Syr feta
1 čl Oregano
2 pl Olivový olej
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /6
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /6
Rajčinovú omáčku rozotrieme na cesto, ale malý okraj necháme čistý. Na omáčku rozložíme kebabové mäso, potom pridáme cibuľu a nasekanú papriku. Posypeme mozzarellou, fetou a oreganom. Zľahka pokropíme olivovým olejom a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 5 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 6 /6
Pred krájaním a podávaním necháme pizzu niekoľko minút odpočívať.