Kelové lupienky
- Celkový čas 17 min
- 5 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
400 g Kel
2 pl Olivový olej
1 čl Mletý cesnak
0.5 čl Mletá cibuľa
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Fritovací kôš Odkvapkávacia tácka
Príprava
Krok 1 /5
Nahrubo nasekáme listy kelu. Listy dôkladne opláchneme a osušíme.
Krok 2 /5
Kel dáme do veľkej misy s olivovým olejom. Uistíme sa, že celý kel je pokrytý olivovým olejom.
Krok 3 /5
V miske zmiešame mletý cesnak, soľ a mletú cibuľu. Dochutíme ešte soľou a korením, potom nasypeme na kel a premiešame.
Krok 4 /5
Umiestnime tretinu listov kelu do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka. Nastavíme program HRANOLKY pri 190 °C na 6 minút.
Krok 5 /5
Po uvarení presunieme kelové lupienky na list papiera na pečenie, necháme vychladnúť a proces zopakujeme so zvyšnými listami.