Klasický domáci hamburger
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
100 g strúhanka
100 ml mlieko
2 čl provensálske korenie
soľ
korenie
4 ks vyšľahané vajcia
100 g strúhaný syr
4 strúč. cesnak, nasekaný
500 g mleté hovädzie mäso
8 ks burgerové žemle, rozpolené
Nakladané uhorky
Dijonská horčica
Majonéza
Príprava
Krok 1 /4
Zmiešame strúhanku s mliekom, provensálskymi bylinkami, soľou, korením, vajcami, syrom a cesnakom. Pridáme mleté hovädzie mäso.
Krok 2 /4
Miešame, kým sa nevytvorí rovnomerná zmes. Potom vytvarujeme štyri rovnako veľké hamburgery.
Krok 3 /4
Naolejujeme grilovacie dosky. Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme steaky na gril a sklopíme poklop. Necháme piecť, kým sa kontrolka nezmení na červenú alebo na obrazovke sa nezobrazí „well-done“ (Dobre prepečené).
Krok 4 /4
Spodné polovice hamburgerových žemlí natrite omáčkami alebo korením podľa vlastného výberu a na každú z nich položte jeden hamburger. Na hamburgery poukladajte prílohy podľa vlastného výberu a potom na ne položte hornú polovicu žemle.