Kofta kebaby
- Celkový čas 35 min
- 10 min
Príprava - 5 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
600 g Mleté hovädzie mäso
50 g Cibuľa
15 g Strúhanka
2 pl Petržlenová vňať
2 pl Čerstvá mäta
2 čl Mletá rasca
1 čl Koriandrové zrnká
0.5 čl Soľ
Korenie
8 Drevené špízy, 15 cm
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Najemno nasekáme petržlenovú vňať.
Krok 2 /7
Pomocou paličky a mažiara alebo plochej strany noža opatrne rozdrvíme koriandrové zrnká. Najemno nasekáme mätu a petržlenovú vňať, nasekáme cibuľu.
Krok 3 /7
Nasekané mäso dáme do misy. Pridáme nasekanú cibuľu, strúhanku, petržlenovú vňať a nasekanú mätu. Pridáme rascu a rozdrvený koriander. Dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame, aby sme rovnomerne rozložili všetky ingrediencie.
Krok 4 /7
Rukami vytvarujeme klobásky s hmotnosťou asi 50 g, umiestnené pomerne blízko k sebe. Navlečieme na špíz dve klobásky, jednu za druhou. Stlačíme ich tak, aby pohodlne držali na špízi. Rovnakým spôsobom vytvarujeme všetky špízy.
Krok 5 /7
Špízy s kebabmi položíme na tanier a dáme ich do chladničky na 20 minút, aby sa klobásky spevnili.
Krok 6 /7
Vložíme špízy s kebabmi do fritézy Easy Fry. Nastavíme na program GRIL na 5 minút. Kebaby by mali na vnútornej strane zostať mierne ružové, aby sa nevysušili.
Krok 7 /7
Kebaby podávame ihneď, spolu s nejakou grilovanou zeleninou a ľahkou omáčkou podľa výberu.