Koláč zo Saint-Tropez
Tefal
Recept od Tefal

Koláč zo Saint-Tropez

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 8 h 20 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    7 h

Suroviny

6 os.

  • 1 Brioškové cesto

  • 1 Vajcia

  • 20 g Kryštálový cukor

  • 4 g Plátky želatíny

  • 22 g Cukor

  • 18.5 cl Mlieko

  • 20 g Cukor

  • 60 g Žĺtky

  • 20 g Kukuričný škrob

  • 20 g Cukor

  • 20 g Maslo

  • 1.5 cl Voda z pomarančových kvetov

  • 15 cl Šľahačka

  • 10 g Práškový cukor

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /21

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: brioškové cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na brioškové cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. 24 hodiny odležať v chladničke.

  • 1 Brioškové cesto

Krok 2 /21

Rúru predhrejte na 170 stupňov.

Krok 3 /21

Rozklepte vajíčko a jemne ním briošku potrite. Povrch posypte kryštálovým cukrom.

  • 1 Vajcia
  • 20g Kryštálový cukor

Krok 4 /21

Briošku pečte na 170 stupňov asi 20 minút.

Krok 5 /21

Briošku nechajte vychladnúť a potom vyberte z formy.

Krok 6 /21

Pripravte si polevu: želatínu namočte do veľkej misy so studenou vodou.

  • 4g Plátky želatíny

Krok 7 /21

Na prípravu cukrárskeho krému zvarte mlieko s cukrom v hrnci za pravidelného miešania.

  • 22g Cukor
  • 18.5cl Mlieko

Krok 8 /21

Do stroja pridajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".

  • 20g Cukor
  • 60g Žĺtky
  • 20g Kukuričný škrob
  • Flex metla

Krok 9 /21

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi pomaly vlievajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.

  • Flex metla

Krok 10 /21

Všetko vložte do panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Zmes by mala zhustnúť.

Krok 11 /21

Stiahnite z platne, pridajte scedenú želatínu a premiešajte.

  • 4g Plátky želatíny

Krok 12 /21

Pridajte studené maslo a znova miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Dokončite pridaním vody z pomarančových kvetov. Znovu premiešajte.

  • 20g Maslo
  • 1.5cl Voda z pomarančových kvetov

Krok 13 /21

Zmes nalejte do zapekacej formy, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkali cesta, a nechajte 2 hodiny v chladničke.

Krok 14 /21

Do misy prístroja vlejte celú smotanu. Stlačte "Štart". Vzniknutú šľahačku dajte bokom do chladničky.

  • 15cl Šľahačka
  • Flex metla

Krok 15 /21

Cukrársky krém vložte späť do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • Flex metla

Krok 16 /21

Po vybratí zo stroja pridajte do krému štvrtinu šľahačky a jemne premiešajte stierkou. Pokračujte v miešaní, zakaždým pridajte trochu šľahačky. Nechajte 2 hodiny chladiť.

Krok 17 /21

Krém vložte do vrecka s guľatou tryskou s priemerom 12 mm.

Krok 18 /21

Veľkým nožom na chlieb rozrežte briošku na polovicu.

Krok 19 /21

Okolo okraja spodnej briošky urobte guličky šľahačky. Stred torty ozdobte zvyškom krému, v prípade potreby stred uhlaďte.

Krok 20 /21

Vršok briošky položte na krém a jemne pritlačte. Tortu dajte ešte aspoň na hodinu do chladničky, aby krém úplne stuhol.

Krok 21 /21

Pred podávaním posypte vrch práškovým cukrom.

  • 10g Práškový cukor