Koláč zo Saint-Tropez
- Celkový čas 8 h 20 min
- 1 h
Príprava - 20 min
Varenie - 7 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Brioškové cesto
1 Vajcia
20 g Kryštálový cukor
4 g Plátky želatíny
22 g Cukor
18.5 cl Mlieko
20 g Cukor
60 g Žĺtky
20 g Kukuričný škrob
20 g Cukor
20 g Maslo
1.5 cl Voda z pomarančových kvetov
15 cl Šľahačka
10 g Práškový cukor
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /21
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: brioškové cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na brioškové cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. 24 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /21
Rúru predhrejte na 170 stupňov.
Krok 3 /21
Rozklepte vajíčko a jemne ním briošku potrite. Povrch posypte kryštálovým cukrom.
Krok 4 /21
Briošku pečte na 170 stupňov asi 20 minút.
Krok 5 /21
Briošku nechajte vychladnúť a potom vyberte z formy.
Krok 6 /21
Pripravte si polevu: želatínu namočte do veľkej misy so studenou vodou.
Krok 7 /21
Na prípravu cukrárskeho krému zvarte mlieko s cukrom v hrnci za pravidelného miešania.
Krok 8 /21
Do stroja pridajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".
Krok 9 /21
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi pomaly vlievajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.
Krok 10 /21
Všetko vložte do panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Zmes by mala zhustnúť.
Krok 11 /21
Stiahnite z platne, pridajte scedenú želatínu a premiešajte.
Krok 12 /21
Pridajte studené maslo a znova miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Dokončite pridaním vody z pomarančových kvetov. Znovu premiešajte.
Krok 13 /21
Zmes nalejte do zapekacej formy, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkali cesta, a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 14 /21
Do misy prístroja vlejte celú smotanu. Stlačte "Štart". Vzniknutú šľahačku dajte bokom do chladničky.
Krok 15 /21
Cukrársky krém vložte späť do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 16 /21
Po vybratí zo stroja pridajte do krému štvrtinu šľahačky a jemne premiešajte stierkou. Pokračujte v miešaní, zakaždým pridajte trochu šľahačky. Nechajte 2 hodiny chladiť.
Krok 17 /21
Krém vložte do vrecka s guľatou tryskou s priemerom 12 mm.
Krok 18 /21
Veľkým nožom na chlieb rozrežte briošku na polovicu.
Krok 19 /21
Okolo okraja spodnej briošky urobte guličky šľahačky. Stred torty ozdobte zvyškom krému, v prípade potreby stred uhlaďte.
Krok 20 /21
Vršok briošky položte na krém a jemne pritlačte. Tortu dajte ešte aspoň na hodinu do chladničky, aby krém úplne stuhol.
Krok 21 /21
Pred podávaním posypte vrch práškovým cukrom.