Krevetové burgery
- Celkový čas 1 h 45 min
- 30 min
Príprava - 15 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
8 os.
11 Vajcia
1 Kvapka bieleho octu alebo vínneho octu
0.5 Stredne veľká cibuľa
8 pl Majonéza
4 pl Kečup
2 g Morská soľ
700 g Chvosty kreviet
12 g Kukuričná múka
Mleté korenie
280 g Panko strúhanka
80 g Univerzálna múka
8 Malé burgerové žemle
8 pl Wasabi majonéza
1 Hlávková kapusta
Na jogurtovú omáčku:
2 Biely jogurt
2 pl Olivový olej
Petržlenová vňať
Pažítka
Soľ a korenie
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /14
Na panvicu dáme 8 vajec pri izbovej teplote. Prikryjeme vodou (2 cm vody nad vajcami). Pridáme trochu bieleho octu alebo vínneho octu a privedieme k varu. Varíme na strednom ohreve 8 až 9 minút, v závislosti od veľkosti vajec.
Krok 2 /14
Lyžicou s drážkami vyberieme vajcia z vody a ponoríme ich do veľmi studenej vody.
Krok 3 /14
Po vychladnutí vajec ich olúpeme a nasekáme nahrubo. Odložíme nabok.
Krok 4 /14
Najemno nasekáme cibuľu.
Krok 5 /14
Zamiešame v mise nasekané, natvrdo uvarené vajcia, nasekanú cibuľu, majonézu a kečup. Dochutíme soľou a korením. Uložíme do chladničky.
Krok 6 /14
Nakrájame 1/3 chvostov kreviet na 4 kúsky. Zvyšok zamiešame.
Krok 7 /14
V mise zľahka rozšľaháme zvyšné 3 vajcia.
Krok 8 /14
Nasekané krevety a kúsky kreviet dáme do misy. Pridáme kukuričnú múku a 1 polievkovú lyžicu rozšľahaných vajec. Dochutíme soľou a korením.
Krok 9 /14
Zľahka si naolejujeme ruky. Rozdelíme zmes na 8 porcií a vytvarujeme z nich 0,5 cm hrubé placky. Dáme ich na plech na pečenie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Krok 10 /14
Nasypeme panko strúhanku do plytkej misy a múku do druhej misy. Placky jednu po druhej obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach, a nakoniec v panko strúhanke. Mali by byť úplne obalené.
Krok 11 /14
Vložíme ich do fritézy Easy Fry. Nastriekame na placky kuchynský olej v spreji (alebo ak nie je k dispozícii, potrieme ho trochou neutrálneho oleja). Nastavíme program NUGETKY pri 200 °C na 15 minút.
Krok 12 /14
Burgerové žemle ohrievame v rúre niekoľko minút pri 180 °C a rozkrojíme ich do šírky napol. Najemno nasekáme hlávkovú kapustu.
Krok 13 /14
Pripravíme jogurtovú omáčku. Jogurty dáme do misky. Pridáme olivový olej, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate a 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a odložíme nabok na nejakom chladnom mieste.
Krok 14 /14
Natrieme jogurtovú omáčku na jednu stranu burgerových žemlí. Ozdobíme nasekanou hlávkovou kapustou a na každú žemľu dáme jednu chrumkavú krevetovú placku. Ozdobíme vaječným šalátom a navrch položíme druhú polovicu žemle. Okamžite podávame.