Kukuričný chlieb s medom a maslom
- Celkový čas 1 h 5 min
- 25 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (16)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY145810 Easy Fry Compact 3 l teplovzdušná fritéza Tefal čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
100 g Mäkké maslo
2 Vajce
50 g Trstinový cukor
20 g Med
0.5 Vanilka
35 g Kukuričná múka
75 g Pšeničná múka typu T45
2 g Prášok do pečiva
120 g Mäkké maslo
2 pl Med
Príprava
Krok 1 /7
Maslo rozpustite, kým nie je tekuté, ale nie príliš horúce.
Krok 2 /7
Vajcia, cukor, med a vyškrabaný vanilkový struk vyšľahajte v miske. Keď je zmes biela a spenená, pridajte maslo. Miešajte do hladka.
Krok 3 /7
V ďalšej nádobe zmiešajte kukuričnú múku, pšeničnú múku a prášok do pečiva. Do cesta pridajte múku a premiešajte.
Krok 4 /7
Z mastného papiera vystrihnite kruh vo veľkosti dna formy na pečenie. Umiestnite ho na dno maslom vymastenej formy a potom do nej nalejte cesto.
Krok 5 /7
Formu vložte do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.
Krok 6 /7
Medzitým si pripravte medové maslo. Mäkké maslo zmiešajte s medom. Odložte bokom.
Krok 7 /7
Keď je kukuričný chlieb upečený, nechajte ho pred vybratím z formy vychladnúť. Nakrájajte na štvrtiny a potrite ich medovým maslom.