Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kura s limetkou a kokosom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 28 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    13 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 Kuracie stehná (horné a dolné stehno oddelené)

  • 2 Umytý baklažán narezaný na 2-3 cm kúsky

  • 2 Limetka

  • 6 Jarné cibuľky rozkrojené na polovice

  • 100 ml Kokosové mlieko

  • 2 pl Sezamový olej

  • 2 pl Rybacia omáčka

  • 2 pl Umytý a nasekaný čerstvý koriander

  • 2 čl Opečené sezamové semienka

  • 10 g Kukuričný škrob zriedený v malom množstve vody

Príprava

Krok 1 /8

Pripravte si ingrediencie.

Krok 2 /8

Umyte a rozrežte baklažány na veľké 2 až 3 cm kocky.

Krok 3 /8

Umyte čerstvý koriander a nakrájajte na jemno.

Krok 4 /8

Kura marinujte v limetkovej šťave a rybacej omáčke. Do nádoby pridajte sezamový olej.

Krok 5 /8

Cibuľu opečte do hneda. Vyberte. Kura opečte do hneda (v prípade potreby v niekoľkých dávkach). Šťavu z marinády zmiešajte s kukuričným škrobom.

Krok 6 /8

Vložte cibuľu a kura späť do nádoby. Pridajte šťavu z marinády, kokosové mlieko a baklažán.

Krok 7 /8

Doba varenia: 13 minút

Krok 8 /8

Ozdobte koriandrom a sezamovými semienkami. Servírujte.