Kuracie kebaby
- Celkový čas 45 min
- 30 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
450 g Vykostené kuracie prsia bez kože nakrájané na 3 cm kocky
1 pl Avokádový olej
1 pl Sójová omáčka
1 pl Mletý cesnak
1 pl Mletý zázvor
0.5 čl Čili korenie
1 pl Med
1 Malá červená cibuľa, olúpaná a nasekaná na 3 cm kúsky
1 Červená paprika, umytá, bez jadierok a nasekaná na 3 cm kúsky
1 Žltá paprika, umytá, bez jadierok a nasekaná na 3 cm kúsky
1 Zelená paprika, umytá, bez jadierok a nasekaná na 3 cm kúsky
1 cm Stredne veľká cuketa, umytá a nakrájaná na 2 cm plátky
Soľ, korenie
Kuchynský olej v spreji
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Vložíme kura nakrájané na kocky do misy s avokádovým olejom a premiešame.
Krok 2 /7
Do nádoby dáme sójovú omáčku, cesnak, zázvor, čili a med. Premiešame.
Krok 3 /7
Zmes vylejeme na kura a premiešame rukami, aby sme zmesou natreli celé kura. Necháme kura marinovať aspoň 15 minút alebo zakryjeme tanier potravinárskou fóliou a necháme v chladničke cez noc.
Krok 4 /7
Navlečieme na špízy kúsky zeleniny a kuraťa, pričom ich striedame pre farebnosť. Proces opakujeme do spotrebovania všetkých ingrediencií, pričom na konci každého špízu necháme voľného 1,5 cm na ľahkú manipuláciu. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Krok 5 /7
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a vložíme špízy, na ktoré zľahka nastriekame olej v spreji. Nastavíme program GRIL na 15 minút pri teplote 180 °C. V polovici varenia ich otočíme.
Krok 6 /7
Opakujeme, kým nespotrebujeme všetky špízy.
Krok 7 /7
Podávame so šalátom, ryžou alebo zemiakmi.