Kváskový chlieb
- Celkový čas 2 h 55 min
- 15 minPríprava 
- 40 minVarenie 
- 2 hChladenie 
Suroviny
8 os.
- 40 cl Voda 
- 25 g Čerstvé droždie 
- 5 g Cukor 
- 525 g Pšeničná hladká múka 
- 125 g Ražná múka 
- 75 g Kvások 
- 15 g Soľ 
- 10 g Slad na pečenie 
Príslušenstvo
- Flex metla 
- Hák na cesto 
Príprava
Krok 1 /10
Do misy prístroja vlejte vodu, pridajte cukor a droždie a stlačte "Štart".
Krok 2 /10
Do misy pridajte múku, kvások, soľ a slad a stlačte "Štart".
Krok 3 /10
Misu ihneď zakryte potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Krok 4 /10
Cesto položte na pomúčený povrch. Rukou vytlačte do štvorcového tvaru. Preložte strany smerom k stredu a znovu vyrovnajte.
Krok 5 /10
Z cesta vytvarujte okrúhly bochník a položte na plech vyložený papierom na pečenie prehybom dole.
Krok 6 /10
Povrch cesta zľahka navlhčite a prikryte vlhkou utierkou. Necháme opäť 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Krok 7 /10
Predhrejte rúru na 240 stupňov.
Krok 8 /10
Cesto posypte múkou a môžete ostrým nožom alebo žiletkou vyrezať do cesta vzor.
Krok 9 /10
Pečte v rúre 40 minút na 240 stupňov.
Krok 10 /10
Chlieb nechajte vychladnúť na mriežke.



