Mäsové knedličky
- Celkový čas 1 h 45 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 1 h 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
600 g Pšeničná hladká múka
1 štip. Cukor
3 cl Rastlinný olej
2 štip. Soľ
30 cl Voda
325 g Mleté bravčové mäso
325 g Mleté hovädzie mäso
3 štip. Soľ
8 cl Šľahačka
2 štip. Korenie
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /10
Do misy prístroja pridajte múku, soľ, cukor a olej.
Krok 2 /10
Odviažte teplú vodu v samostatnej miske.
Krok 3 /10
Stlačte "Štart" a postupne nalievajte vodu.
Krok 4 /10
Z cesta vytvarujte guľu a nechajte 20 minút na teplom mieste pri teplote nie viac ako 40 stupňov.
Krok 5 /10
Vložte cesto do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 6 /10
Hotové cesto rozvaľkajte na vrstvu nie hrubšiu ako 2-3 mm a vykrajujte kolieska 6-9 cm. Dajte bokom.
Krok 7 /10
V samostatnej miske zmiešajte mäso so smotanou, soľou a čiernym korením.
Krok 8 /10
Do stredu každého kruhu rozotrite náplň (10-12 g) a sformujte knedle.
Krok 9 /10
Knedle dajte na 30-60 minút do mrazničky.
Krok 10 /10
Knedle varte 10-15 minút.