Mäsové koláčiky
- Celkový čas 3 h 35 min
- 20 min
Príprava - 3 h 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
30 cl Mlieko 3,2 %
50 g Cukor
8 g Droždie
550 g Pšeničná hladká múka
40 g Maslo
1 Vajcia
1 štip. Soľ
800 g Varené hovädzie mäso
2.5 Cibuľa
25 cl Mlieko 3,2 %
40 g Pšeničná hladká múka
65 g Maslo
2 štip. Soľ
2 štip. Muškátový oriešok
2 štip. Korenie
2 Žĺtok
Príslušenstvo
Flex metla Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /14
Na prípravu cesta na koláč zohrejte mlieko v hrnci na 30–35 stupňov. V mlieku rozpustite cukor a droždie a nechajte 15 minút odpočinúť.
Krok 2 /14
Múku preosejte cez sito do samostatnej misy.
Krok 3 /14
V hrnci rozpustite maslo.
Krok 4 /14
Do misy kuchynského stroja vložte vajcia. Stlačte "Štart".
Krok 5 /14
Do misy prístroja pridajte múku, maslo, štipku soli a zmes mlieka s droždím a cukrom. Stlačte "Štart".
Krok 6 /14
Pomocou stierky odstráňte cesto zo stien. Stlačte "Štart".
Krok 7 /14
Cesto rozdeľte na kúsky s hmotnosťou 40-60 gramov.
Krok 8 /14
Osmažte nakrájanú cibuľu dozlatista.
Krok 9 /14
Mäso s cibuľou nameľte cez malú mriežku v mlynčeku na mäso.
Krok 10 /14
Do hrnca nasypte múku a za stáleho miešania ju opražte.
Krok 11 /14
K múke pridajte maslo a dôkladne premiešajte, potom vlejte mlieko a nechajte trochu prevariť, kým nevznikne omáčka.
Krok 12 /14
Pridajte bielu omáčku do zmesi mäso/cibule a dochuťte muškátovým orieškom, soľou, čiernym korením.
Krok 13 /14
Každú časť cesta rozvaľkajte valčekom na 10 cm. Potrite lyžicou mäsovej náplne. Zaistite okraje a vytvarujte koláče.
Krok 14 /14
Koláče dajte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre na 160 stupňov 25 minút. Po 20 minútach koláča potrite žĺtkom.