Medový filet mignon so zemiakmi na masti
Tefal
Recept od Tefal

Medový filet mignon so zemiakmi na masti

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 43 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    53 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

6 os.

  • 1 plátok Bravčová fileta

  • 1 pl Med

  • 1 pl Olej

  • 2 pl Sójová omáčka

  • 1.2 kg Zemiaky

  • 5 strúč. Cesnak

  • 60 g Husí alebo kačací tuk

  • Soľ, korenie

  • 1 zvä. Petržlenová vňať s rovnými listami

Príslušenstvo

  • Košík na hranolky
    Košík na hranolky
  • Gril
    Gril
  • Odkvapkávacia miska
    Odkvapkávacia miska

Príprava

Krok 1 /5

Nakrájame filet mignon na plátky hrubé 3 až 4 cm. V hlbokej mise zmiešame med, olej a sójovú omáčku a pridáme plátky filet mignonu. Marinujeme aspoň 30 minút.

Krok 2 /5

Medzitým olúpeme zemiaky. Nakrájame na tenké plátky hrubé asi 3 mm, umyjeme, osušíme a dáme do nádoby. Pridáme olúpaný a najemno nasekaný cesnak, husí alebo kačací tuk, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a vysypeme do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill.

Krok 3 /5

Košík dáme na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku a nastavíme varenie v režime HRANOLKY pri 200 °C na 30 minút. Počas varenia premiešame jeden alebo dva razy.

Krok 4 /5

Na konci programu pridáme k zemiakom nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešame. Zasunieme grilovaciu dosku nad zemiaky a nastavíme režim GRIL na predhrievanie na 15 minút.

Krok 5 /5

Keď zaznie časovač, uložíme plátky filet mignonu na horúcu grilovaciu dosku, zatvoríme dvierka a nastavíme varenie v režime MANUAL pri 200 °C na 10 minút. V polovici varenia kusy mäsa obrátime. Zemiaky podávame s plátkami medového filet mignonu.