Medový filet mignon so zemiakmi na masti
- Celkový čas 1 h 43 min
- 20 min
Príprava - 53 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 plátok Bravčová fileta
1 pl Med
1 pl Olej
2 pl Sójová omáčka
1.2 kg Zemiaky
5 strúč. Cesnak
60 g Husí alebo kačací tuk
Soľ, korenie
1 zvä. Petržlenová vňať s rovnými listami
Príslušenstvo
Košík na hranolky Gril Odkvapkávacia miska
Príprava
Krok 1 /5
Nakrájame filet mignon na plátky hrubé 3 až 4 cm. V hlbokej mise zmiešame med, olej a sójovú omáčku a pridáme plátky filet mignonu. Marinujeme aspoň 30 minút.
Krok 2 /5
Medzitým olúpeme zemiaky. Nakrájame na tenké plátky hrubé asi 3 mm, umyjeme, osušíme a dáme do nádoby. Pridáme olúpaný a najemno nasekaný cesnak, husí alebo kačací tuk, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a vysypeme do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill.
Krok 3 /5
Košík dáme na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku a nastavíme varenie v režime HRANOLKY pri 200 °C na 30 minút. Počas varenia premiešame jeden alebo dva razy.
Krok 4 /5
Na konci programu pridáme k zemiakom nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešame. Zasunieme grilovaciu dosku nad zemiaky a nastavíme režim GRIL na predhrievanie na 15 minút.
Krok 5 /5
Keď zaznie časovač, uložíme plátky filet mignonu na horúcu grilovaciu dosku, zatvoríme dvierka a nastavíme varenie v režime MANUAL pri 200 °C na 10 minút. V polovici varenia kusy mäsa obrátime. Zemiaky podávame s plátkami medového filet mignonu.