Medovo-rozmarínové kačacie prsia s mrkvou
Tefal
Recept od Tefal

Medovo-rozmarínové kačacie prsia s mrkvou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 48 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    33 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 2 Veľké kačacie prsia

  • 6 g Tekutý med

  • 2 vet. Rozmarín

  • Soľ

  • 1 kg Mrkva

  • 2 pl Hroznový olej

  • Korenie

Príslušenstvo

  • Odkvapkávacia miska
    Odkvapkávacia miska
  • Košík na hranolky
    Košík na hranolky
  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /4

Na koži kačacích pŕs vytvoríme ryhy. Nakrájame každé kačacie prso na 3 rovnaké časti. Rozotrieme na ne polovicu medu, dochutíme nasekanými lístkami z vetvičky rozmarínu a soľou. Dáme na tanier a do chladničky.

Krok 2 /4

Ošúpeme mrkvy. Rozštvrtíme ich pozdĺžne, potom nakrájame na 5 cm plátky. Vložíme do misy a zamiešame s olejom, zvyšným medom, trochou rozmarínu, soľou a korením. Vysypeme ich do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill a umiestnime na stredný rošt, s odkvapkávacou miskou dole. Zatvoríme dvierka. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 25 minút. Počas varenia raz premiešame.

Krok 3 /4

Keď zaznie časovač, mrkvu opäť premiešame a grilovaciu dosku umiestnime hore na horný rošt. Dvierka zatvoríme a nastavíme varenie v režime GRIL pri 200 °C na 23 minút. Po 15 minútach predhrievania dáme kusy kačacích pŕs na horúcu grilovaciu dosku, stranou kože nahor. Zatvoríme dvierka a obnovíme varenie. Po 4 minútach obrátime kusy kačacích pŕs a opäť zatvoríme dvierka, aby ste dokončili varenie.

Krok 4 /4

Kačacie prsia podávame s mrkvou a restovanými zemiakmi.