Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Montrealský grilovaný steak so zemiakmi

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 15 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 ks stredne veľké zemiaky Yukon Gold, asi 2 lb (1 kg)

  • 1 pl repkový olej

  • 2 pl Montrealské korenie na steaky, rozdelené

  • 4 ks striploin steaky, po cca. 6 oz (175 g)

  • 0.25 hrn. kečup

  • 1 pl Worcesterová omáčka

  • 0.5 pl pálivá omáčka

Príprava

Krok 1 /6

Zemiaky varíme v mikrovlnnej rúre 6 minút alebo kým nebudú mäkké, ale stále pevné; ochladíme ich, aby sa s nimi dalo ľahko manipulovať. Zemiaky prekrojíme na polovicu a potom ich pozdĺžne nakrájame na 1 cm hrubé pásy. Zemiaky premiešame s olejom a polovicou korenia na steaky. Kečup dôkladne zmiešame s worcestrovou omáčkou a pálivou omáčkou; zmes odložíme nabok.

  • 4ks stredne veľké zemiaky Yukon Gold, asi 2 lb (1 kg)
  • 1pl repkový olej
  • 2pl Montrealské korenie na steaky, rozdelené
  • 4ks striploin steaky, po cca. 6 oz (175 g)
  • 0.25hrn. kečup
  • 1pl Worcesterová omáčka
  • 0.5pl pálivá omáčka

Krok 2 /6

Medzitým si poklepaním papierovou utierkou steaky osušíme. Posypeme zvyšné korenie na steak na obe strany steakov.

Krok 3 /6

Zapneme gril. Vyberieme program Červené mäso/Steak a stlačíme OK. Grilovacie dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová/biela kontrolka, steaky poukladáme na gril a zatvoríme poklop.

Krok 4 /6

Pečieme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie. Presunieme steaky na tanier a zakryjeme fóliou. Necháme odstáť 5 minút.

Krok 5 /6

Zemiaky pečieme po častiach 5 minút alebo kým nie sú mäkké a zreteľne opečené.

Krok 6 /6

Steaky podávame so zemiakmi a kečupovou zmesou.