Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Motýľové krevety s jogurtovou omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 41 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    11 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

8 os.

  • 16 Veľké čerstvé (alebo mrazené) surové krevety

  • Na marinádu:

  • 50 g Olivový olej

  • 0.5 kôra Nastrúhaný pomaranč

  • Čerstvé oregano

  • Na plnku:

  • 70 g Mleté klobásové mäso

  • 20 g Chorizo

  • 15 g Syr pecorino

  • Soľ, korenie

  • Na strúhankovú zmes:

  • 100 g Múka

  • 3 Vajcia

  • 150 g Strúhanka

  • Na omáčky:

  • 500 g Grécky jogurt

  • 80 g Mascarpone

  • 1 čl Zrnká ružového korenia

  • 10 g Jablčný ocot

  • 10 list Bazalka

  • 10 vet. Pažítka

  • Soľ, korenie

  • Mäta

Príslušenstvo

  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka

Príprava

Krok 1 /7

Z kreviet odstránime škrupinu, nie chvosty. Pomocou ostrého noža vyberieme vnútornosti z bruška kreviet. Malým nožom rozkrojíme krevety vzadu po celej ich dĺžke tak, aby sme ich otvorili ako knihu, pričom ich nerozkrojíme úplne. Nakrájané krevety poukladáme vedľa seba do nádoby. Pridáme olivový olej, nastrúhanú pomarančovú kôru a čerstvé nasekané lístky oregana. Necháme marinovať 1 hodinu v chladničke.

  • 16 Veľké čerstvé (alebo mrazené) surové krevety
  • 50g Olivový olej
  • 0.5kôra Nastrúhaný pomaranč
  • list Čerstvé oregano

Krok 2 /7

Pripravíme si plnku. Odstránime šupku z choriza a mäso nasekáme v kuchynskom robote. Klobásové mäso a nasekané chorizo dáme do nádoby. Zľahka dochutíme soľou a korením. Hnetieme rukami, aby sme premiešali všetky ingrediencie. Na každú krevetu dáme polievkovú lyžicu plnky. Dáme do chladničky na 15 minút.

  • 70g Mleté klobásové mäso
  • 20g Chorizo
  • 15g Syr pecorino
  • Soľ, korenie

Krok 3 /7

Pripravíme si omáčku zo zrniek ružového korenia: Dáme do nádoby 250 g gréckeho jogurtu, 40 g mascarpone, zrnká ružového korenia a ocot. Miešame do hladkej a homogénnej omáčky. Dáme do chladničky, kým omáčka nezhustne. Na bylinkovú omáčku: Pridáme 250 g gréckeho jogurtu, 40 g mascarpone, bazalku, pažítku, soľ a korenie. Miešame do hladkého a homogénneho krému. Dáme do chladničky, kým omáčka nezhustne.

  • 500g Grécky jogurt
  • 80g Mascarpone
  • 1čl Zrnká ružového korenia
  • 10g Jablčný ocot
  • 10list Bazalka
  • 10vet. Pažítka
  • Soľ, korenie
  • list Mäta

Krok 4 /7

Na strúhankovú zmes: Pripravíme si 3 nádoby, jednu s rozšľahanými vajcami, jednu s múkou a jednu so strúhankou.

  • 100g Múka
  • 3 Vajcia
  • 150g Strúhanka

Krok 5 /7

Krevety obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach, a nakoniec v strúhanke.

Krok 6 /7

Umiestnime na štandardný plech Easy Fry. Pokropíme trochou olivového oleja a nastavíme program NUGETKY pri 200 °C na 11 minút.

  • Grilovacia mriežka

Krok 7 /7

Motýľové krevety podávame s dvoma omáčkami.