Mramorová bábovka
- Celkový čas 1 h 30 min
- 30 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
8 Vaječné bielky
8 Žĺtky
1 štip. Soľ
160 g Cukor
265 g Maslo
215 g Cukor
8 g Vanilkový cukor
1 Citrónová kôra
4 cl Rum
375 g Hladká múka
10 g Prášok do pečiva
12.5 cl Mlieko
25 g Kakaový prášok
Príslušenstvo
Flex metla Šľahač
Príprava
Krok 1 /14
Predohrejte rúru na 160 stupňov.
Krok 2 /14
Oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky si dajte do samostatnej misy a bielky so soľou pridajte do misy prístroja a stlačte "Štart".
Krok 3 /14
V samostatnej miske odvážte cukor.
Krok 4 /14
Potom stlačte "Štart" a po 30 sekundách pridajte cukor do misy prístroja.
Krok 5 /14
Sneh je hotový. Dajte ho stranou do samostatnej misky.
Krok 6 /14
Do misy prístroja vložte mäkké maslo, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a rum a stlačte "Štart".
Krok 7 /14
Stlačte "Štart" a pridajte vaječné žĺtky jeden po druhom do misy prístroja.
Krok 8 /14
Do samostatnej misy preosejte múku a prášok do pečiva. Potom ich pomocou stierky zapracujte do zmesi v mise prístroja.
Krok 9 /14
Pridajte mlieko a bielky do zmesi v mise prístroja, stále pomocou stierky.
Krok 10 /14
Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej polovicu cesta.
Krok 11 /14
Pridajte kakaový prášok do zvyšnej zmesi v mise prístroja a stlačte "Štart".
Krok 12 /14
Nalejte čokoládové cesto do formy. Pomocou vidličky nakreslite do cesta špirály.
Krok 13 /14
Pečte 1 hodinu pri 160 stupňoch.
Krok 14 /14
Pred vybratím z formy nechajte vychladnúť.