Mrkvová torta
- Celkový čas 52 min
- 20 min
Príprava - 32 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
150 g Strúhané mrkvy
80 g Maslo
2 cl Rastlinný olej
200 g Hnedý cukor
50 g Tekutý med
5 cl Mlieko
2 Vajce
1 čl Mletá škorica
1 čl Mletý zázvor
0.5 čl Mletý kardamón
260 g Múka T45
20 g Kukuričná múka
0.5 sáčok Prášok do pečiva
50 g Nasekané vlašské orechy
300 g Smotanový syr typu Philadelphia®
80 g Práškový cukor
1 pl Tekutý vanilkový extrakt
Príprava
Krok 1 /6
Maslo nakrájané na kúsky vložíme do veľkej misy a necháme ho na niekoľko sekúnd zmäknúť v mikrovlnnej rúre.
Krok 2 /6
Pridáme olej, cukor a med a šľaháme, aby sme získali krémovú zmes. Pridáme mlieko, vajcia, mrkvu, škoricu, zázvor a kardamón. Zmiešame špachtľou. Pridáme múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva a polovicu vlašských orechov. Vymiešame na hladké cesto. Zvyšné vlašské orechy si odložíme na ozdobenie.
Krok 3 /6
Cesto vylejeme do maslom vymastenej 24 cm tortovej formy.
Krok 4 /6
Formu vložíme do spotrebiča a začneme piecť.
Krok 5 /6
Otvoríme rukoväť oboma rukami a vyberieme tortu zo spotrebiča. Pred vyklopením na drôtený rošt necháme vychladnúť vo forme.
Krok 6 /6
Smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt nalejeme do misy a šľaháme 2 až 3 m minúty, kým nevznikne krémová hmota. Vrch vychladnutej torty potrieme krémom a ozdobíme zvyšnými vlašskými orechmi.