Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Neapolská ružová torta

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 37 min
  • Príprava
    1 h 30 min
  • Varenie
    1 h 37 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

8 os.

  • 1 Sladké koláčové cesto (12 osôb)

  • 1 čl Vanilková esencia

  • 1 g Červené potravinárske farbivo

  • 20 g Horký kakaový prášok

  • 750 g Zmäknuté maslo

  • 250 g Práškový cukor

  • 2 pl Citrónová šťava

  • 30 g Mlieko

  • 15 g Horký kakaový prášok

  • 1 g Červené potravinárske farbivo

  • 2 čl Vanilková esencia

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /13

Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: sladké cesto na koláč (12 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

  • 1 Sladké koláčové cesto (12 osôb)

Krok 2 /13

Rozdeľte sladké cesto na tri časti do troch rôznych misiek. Do prvej misky pridajte vanilkovú esenciu. Do druhej misky pridajte červené potravinárske farbivo a do tretej misky kakaový prášok. Všetky tri zmesi dobre premiešajte, aby vznikla hladká konzistencia.

  • 1čl Vanilková esencia
  • 1g Červené potravinárske farbivo
  • 20g Horký kakaový prášok

Krok 3 /13

Rúru predhrejte na 170 °C.

Krok 4 /13

Použite koláčovú formu s priemerom 15 cm alebo tortovú formu vystlanú papierom na pečenie. Každú zmes pečte postupne 24 minút. Pomocou špičky noža skontrolujte, či sú hotové. Mal by zostať suchý. Získate tak tri rôzne farebné korpusy na zostavenie neapolskej torty. Nechajte vychladnúť na mriežke.

Krok 5 /13

Pripravte maslový krém. Maslový krém, práškový cukor, citrónovú šťavu a mlieko nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“.

  • 750g Zmäknuté maslo
  • 250g Práškový cukor
  • 2pl Citrónová šťava
  • 30g Mlieko

Krok 6 /13

Oškrabte boky stierkou. Stlačte „Štart“. Mali by ste získať hladký krém.

Krok 7 /13

Do misky navážte 230 g maslového krému. Pridajte 15 g horkého kakaového prášku. Dobre premiešajte metličkou.

  • 15g Horký kakaový prášok

Krok 8 /13

Do misky navážte 280 g maslového krému. Pridajte 1 g červeného potravinárskeho farbiva. Dobre premiešajte metličkou.

  • 1g Červené potravinárske farbivo

Krok 9 /13

Do tretej misky navážte 500 g maslového krému. Pridajte 2 čajové lyžičky vanilkovej esencie. Dobre premiešajte metličkou.

  • 2čl Vanilková esencia

Krok 10 /13

Zostavte neapolskú tortu. Čokoládový korpus položte na tanier. Na celý povrch rozotrite 50 g maslového krému. Položte ružový korpus, aby ste vytvorili druhé poschodie. Na celý povrch rozotrite 50 g vanilkového krému. Položte vanilkový koláč, ktorý bude tvoriť tretie poschodie.

Krok 11 /13

Naplňte tri cukrárske vrecúška s drážkovanými špičkami (14 mm) tromi maslovými krémami.

Krok 12 /13

Začnite tým, že na spodok čokoládového koláča vytlačíte čokoládové ružičky.

Krok 13 /13

Zopakujte s ďalšími dvoma krémami. Zo zvyšného vanilkového krému vytlačte ružičky na vrch torty. Pred podávaním nechajte krém 30 minút stuhnúť v chladničke.