Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Panettone

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 7 h 45 min
  • Príprava
    50 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    6 h 5 min

Suroviny

8 os.

  • 650 g Hladká múka Manitoba

  • 10 cl Voda

  • 20 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 3 Vajcia

  • 2 Žĺtky

  • 130 g Práškový cukor

  • 130 g Maslo

  • 13 g Morská soľ

  • 130 g Kandizované miešané ovocie (pomaranč, citrón, céder)

  • 1 Pomaranč

  • 1 Citrón

  • 235 g Hrozienka

  • 20 cl Voda

  • 1 Bielok

  • 65 g Mandľová múka

  • 130 g Celé lúpané mandle

  • 13 g Kukuričný škrob

  • 130 g Múčkový cukor

  • 10 cl Voda

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /12

Do misy prístroja nasypte múku, pridajte pivovarské droždie, cukor, zmäknuté maslo na malé kúsky, celé vajcia, žĺtok, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a vodu a stlačte "Štart".

  • 650g Hladká múka Manitoba
  • 10cl Voda
  • 20g Sušené pivovarské kvasnice
  • 3 Vajcia
  • 2 Žĺtky
  • 130g Práškový cukor
  • 130g Maslo
  • 1 Pomaranč
  • 1 Citrón
  • Hák na cesto

Krok 2 /12

Hrozienka dajte do samostatnej misky s horúcou vodou a nechajte 5 minút nasiaknuť, potom dobre sceďte.

  • 235g Hrozienka
  • 20cl Voda

Krok 3 /12

Pridajte zmes hrozienok a vody, soľ a kandizované ovocie do cesta v mise prístroja a stlačte "Štart".

  • 13g Morská soľ
  • 130g Kandizované miešané ovocie (pomaranč, citrón, céder)
  • Hák na cesto

Krok 4 /12

Vyberte cesto z misy a vyvaľkajte ho na pracovnom stole, aby získalo pekný okrúhly tvar.

Krok 5 /12

Vložte späť do misy a utesnite potravinárskou fóliou. Nechajte na teplom mieste cez 3 hodiny odležať.

Krok 6 /12

Po dokončení vyberte cesto z mixovacej nádoby a znovu ho vyvaľkajte do okrúhleho tvaru, potom vložte do vymastenej valcovej formy.

Krok 7 /12

Cesto prikryte kuchynskou utierkou a nechajte ešte 3 hodiny odpočívať.

Krok 8 /12

Do umytej mixovacej nádoby dajte bielok, kukuričný škrob, vodu, pudingový cukor a mandľovú múku a stlačte "Štart".

  • 1 Bielok
  • 65g Mandľová múka
  • 13g Kukuričný škrob
  • 130g Múčkový cukor
  • 10cl Voda
  • Flex metla

Krok 9 /12

Predhrejte rúru na 185 stupňov.

Krok 10 /12

Stierkou potrite povrch cesta zmesou, celé mandle dajte navrch a posypte práškovým cukrom.

  • 130g Celé lúpané mandle

Krok 11 /12

Formu vložte na spodnú úroveň do rúry a pečte 50 minút na 185 stupňov.

Krok 12 /12

Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
4 h 5 min

Talianska veľkonočná brioška (Colomba di pasqua)

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Talianska veľkonočná brioška (Colomba di pasqua)