Parmezánovo-bylinkové zemiaky
- Celkový čas 31 min
- 15 min
Príprava - 16 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
8 os.
8 kg Stredne veľké zemiaky Yukon Gold, pribl. 2 kg
6 cl Olivový olej
2 čl Provensálske korenie
Soľ, korenie
100 g Strúhaný parmezán
Príslušenstvo
Gril Odkvapkávacia miska
Príprava
Krok 1 /3
Uvaríme zemiaky akurát domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú studené, nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Zmiešame s olivovým olejom, provensálskymi bylinkami, soľou a korením. Natrieme touto omáčkou obe strany každého zemiakového plátku.
Krok 2 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a nastavíme režim GRIL na predhrievanie na 15 minút. Po predhriatí dáme polovicu zemiakov do nádoby. Nastavíme program GRIL na 10 minút. Obrátime v polovici varenia. Po uvarení zopakujeme proces so zvyšnými zemiakmi. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, grilovaciu dosku dáme na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Nastavíme režim Gril na predhrievanie na 15 minút. Po predhriatí presunieme polovicu zemiakov na grilovaciu dosku a nastavíme režim GRIL pri 200 °C na 10 minút. Obrátime v polovici varenia. Po uvarení zopakujeme proces so zvyšnými zemiakmi.
Krok 3 /3
Zemiaky sú uvarené, keď sú mäkké a majú rôzne stopy po grilovaní. Presunieme zemiaky na veľký tanier a posypeme parmezánom.