Pečené bravčové plece na kreolský spôsob s pomarančom a medom
Tefal
Recept od Tefal

Pečené bravčové plece na kreolský spôsob s pomarančom a medom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 25 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    1 h 10 min
  • Chladenie
    1 h 45 min

Suroviny

4 os.

  • 600 g Bravčové pliecko

  • 200 g Tekutý med

  • 4 Limetky

  • 4 Pomaranče

  • 60 g Horčica

  • 2 Cibuľa

  • 6 strúč. Cesnak

  • 30 g Zázvor

  • 3 Sušené chilli papričky Vtáčie oko

  • 2 pl Olivový olej

  • 20 g Maslo

  • Muškátový orech

  • Soľ, korenie

Príslušenstvo

  • Základná grilovacia doska
    Základná grilovacia doska

Príprava

Krok 1 /9

Bravčové pliecko z každej strany osoľte a potom ho nechajte 15 minút v chladničke.

  • 600g Bravčové pliecko
  • Soľ, korenie

Krok 2 /9

V miske pripravte marinádu: zmiešajte med s citrónovou a pomarančovou šťavou a horčicou. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 mm. Olúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku. Ošúpte zázvor a nakrájajte ho na 3 časti. Do misky pridajte chilli papričky Vtáčie oko a premiešajte ich.

  • 200g Tekutý med
  • 4 Limetky
  • 4 Pomaranče
  • 60g Horčica
  • 2 Cibuľa
  • 6strúč. Cesnak
  • 30g Zázvor
  • 3 Sušené chilli papričky Vtáčie oko

Krok 3 /9

Bravčové pliecko vložte do marinády a vložte do chladničky na 1 hodinu.

  • 600g Bravčové pliecko

Krok 4 /9

Marinované a osušené mäso vložte do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program PARA pri 100 °C na 25 minút.

  • 600g Bravčové pliecko
  • Základná grilovacia doska

Krok 5 /9

Mäso vyberte a nechajte 30 minút odpočívať.

  • 600g Bravčové pliecko

Krok 6 /9

Medzitým v hrnci na miernom ohni 25 minút redukujte marinádu s vytvorenou zmesou. Potom všetko prefiltrujte do menšieho hrnca pomocou jemného sitka. Zmes odložte na bok. Marinádu redukujte 10 minút, kým nevznikne sirupovitá omáčka. Odložte bokom.

Krok 7 /9

Zo zmesi odstráňte čili papričky a zázvor. Na stredne veľkú panvicu pridajte olivový olej a maslo. Zmes osmažte, kým ľahko nezhnedne, aby ste získali konfitovanú cibuľu. Po opečení pridajte štipku nastrúhaného muškátového orieška. Odložte bokom.

  • 2 Cibuľa
  • 30g Zázvor
  • 3 Sušené chilli papričky Vtáčie oko
  • 2pl Olivový olej
  • 20g Maslo
  • hru. Muškátový orech

Krok 8 /9

Mäso položte na štandardný podnos Easy Fry a potom ho polejte trochou redukovanej omáčky. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 15 minút. Po 5 minútach skontrolujte, či mäso mierne skaramelizovalo. Každých 5 minút pokvapkajte zredukovanou omáčkou.

  • 600g Bravčové pliecko
  • Základná grilovacia doska

Krok 9 /9

Mäso vyberte a nakrájajte na rovnaké 1 cm hrubé plátky. Položte na servírovací tanier a pridajte konfitovanú cibuľu. Dochuťte trochou korenia. Podávajte so zvyšnou omáčkou a vychutnajte si ju.

  • 600g Bravčové pliecko
  • Soľ, korenie