Piškótový koláč Victoria
- Celkový čas 1 h 15 min
- 15 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
10 g Rozpustené maslo
225 g Mierne osolené mäkké maslo
225 g Krupicový cukor
4 Vajcia
225 g Hladká biela múka
1 sáčok Prášok do pečiva (11 g)
2 štip. Soľ
1 pl Plnotučné mlieko
6 pl Malinový džem
1 pl Práškový cukor
Príprava
Krok 1 /8
Formu na koláč s priemerom 20 cm a výškou 6 cm vymažeme maslom a vložíme do chladničky.
Krok 2 /8
V miske kuchynského robota vybaveného nástavcom na šľahanie alebo pomocou elektrického mixéra vymiešame mäkké polosolené maslo a cukor do krémovej konzistencie. Pridávame vajcia jedno po druhom a dobre premiešame.
Krok 3 /8
Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a mlieko a trochu premiešame, len kým sa múka nezačne miešať s ostatnými prísadami.
Krok 4 /8
Cesto nalejeme do maslom vymastenej formy a povrch uhladíme. Plech položíme na mriežku na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 5 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 170 °C a nastavíme čas pečenia na 1 hodinu. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /8
Okraje koláča by sa mali mierne odlepiť od stien formy. Upečenie skontrolujeme tak, že do stredu koláča zapichneme čepeľ noža. Mala by vyjsť suchá. Necháme 10 minút chladnúť, potom vyberieme z formy a položíme na rošt.
Krok 7 /8
Keď je koláč úplne vychladnutý, rozrežeme ho na polovicu a vytvoríme 2 disky. Jednu polovicu natrieme malinovým džemom a z druhej vytvoríme sendvič.
Krok 8 /8
Povrch posypeme práškovým cukrom a ozdobíme červeným ovocím.