Pizza Margarita
Tefal
Recept od Tefal

Pizza Margarita

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 45 min
  • Príprava
    5 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    20 min

Suroviny

6 os.

  • 1 Cesto na pizzu

  • 3 Strúčiky cesnaku

  • 3 pl Olivový olej

  • 800 g Paradajky vo vlastnej šťave

  • 2 pl Cukor

  • 1 čl Provensálske bylinky

  • 1 pl Balzamikový ocot

  • 100 g Syr mozzarella

Príprava

Krok 1 /8

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: cesto na pizzu. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na cesto na pizzu môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 2 hodiny odležať v chladničke.

  • 1 Cesto na pizzu

Krok 2 /8

Hotové cesto preložte na múkou posypanú pracovnú plochu, cesto vytvarujte do tvaru gule a nechajte 15-20 minút kysnúť.

Krok 3 /8

Cesnak nasekajte nadrobno. Potom rozohrejte olivový olej a na panvici na ňom zľahka orestujte nasekaný cesnak.

  • 3 Strúčiky cesnaku
  • 3pl Olivový olej

Krok 4 /8

Paradajky zlejte a na miernom ohni duste 5–7 minút.

  • 800g Paradajky vo vlastnej šťave

Krok 5 /8

Pridajte k paradajkám cukor, soľ, ocot a provensálske bylinky.

  • 2pl Cukor
  • 1čl Provensálske bylinky
  • 1pl Balzamikový ocot

Krok 6 /8

Cesto rozvaľkajte valčekom a vytvarujte kruh.

Krok 7 /8

Pizzu potrite paradajkovú omáčku a posypte syrom mozzarella.

  • 100g Syr mozzarella

Krok 8 /8

Pečte v predhriatej rúre na 250 stupňov 8-12 minút.