Pizza Margarita
- Celkový čas 45 min
- 5 min
Príprava - 20 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 Cesto na pizzu
3 Strúčiky cesnaku
3 pl Olivový olej
800 g Paradajky vo vlastnej šťave
2 pl Cukor
1 čl Provensálske bylinky
1 pl Balzamikový ocot
100 g Syr mozzarella
Príprava
Krok 1 /8
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: cesto na pizzu. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na cesto na pizzu môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 2 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /8
Hotové cesto preložte na múkou posypanú pracovnú plochu, cesto vytvarujte do tvaru gule a nechajte 15-20 minút kysnúť.
Krok 3 /8
Cesnak nasekajte nadrobno. Potom rozohrejte olivový olej a na panvici na ňom zľahka orestujte nasekaný cesnak.
Krok 4 /8
Paradajky zlejte a na miernom ohni duste 5–7 minút.
Krok 5 /8
Pridajte k paradajkám cukor, soľ, ocot a provensálske bylinky.
Krok 6 /8
Cesto rozvaľkajte valčekom a vytvarujte kruh.
Krok 7 /8
Pizzu potrite paradajkovú omáčku a posypte syrom mozzarella.
Krok 8 /8
Pečte v predhriatej rúre na 250 stupňov 8-12 minút.