Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Reďkovkové pesto

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 10 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

6 os.

  • 120 g Reďkovková vňať

  • 60 g Slnečnicové semienka

  • 1.5 diel Cesnak

  • 0.5 diel Citrón

  • 75 g Olivový olej

  • 3 g Soľ

  • 15 g Petržlen

Príslušenstvo

  • Mixér
    Mixér
  • Mlynček na mak
    Mlynček na mak
  • Sekáčik na bylinky
    Sekáčik na bylinky

Príprava

Krok 1 /6

Umyte, očistite listy a osušte vršky reďkoviek.

  • 120g Reďkovková vňať

Krok 2 /6

Slnečnicové semienka orestujte na rozpálenej nepriľnavej panvici za stáleho miešania, aby získala rovnomernú zlatistú farbu. Pár semienok si odložte na ozdobu.

  • 60g Slnečnicové semienka

Krok 3 /6

Ošúpaný cesnak nakrájaný na polovice, citrónovú kôru, olivový olej, vňate reďkoviek, opražené slnečnicové semienka a soľ dajte do mixéra a mixujte, kým nezískate krémovú a rovnomernú zmes. Stlačte Štart. Dajte na 2 hodiny do chladničky.

  • 1.5diel Cesnak
  • 0.5diel Citrón
  • 75g Olivový olej
  • 3g Soľ
  • Mixér

Krok 4 /6

Umyte, odstráňte listy, pripravte a osušte petržlen a nasekajte ju v sekáčiku na bylinky.

  • 15g Petržlen
  • Sekáčik na bylinky

Krok 5 /6

Slnečnicové semienka vyhradené na ozdobu rozdrvte mlynčekom na korenie.

  • Mlynček na mak

Krok 6 /6

Reďkovkové pesto podávajte vychladené, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a drvenými slnečnicovými semienkami. Podávame s chlebom a niekoľkými plátkami reďkoviek. Toto pesto môžete použiť aj s cestovinami alebo ako dresing na miešaný šalát či sendvič.