Reďkovkové pesto
- Celkový čas 2 h 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
120 g Reďkovková vňať
60 g Slnečnicové semienka
1.5 diel Cesnak
0.5 diel Citrón
75 g Olivový olej
3 g Soľ
15 g Petržlen
Príslušenstvo
Mixér Mlynček na mak Sekáčik na bylinky
Príprava
Krok 1 /6
Umyte, očistite listy a osušte vršky reďkoviek.
Krok 2 /6
Slnečnicové semienka orestujte na rozpálenej nepriľnavej panvici za stáleho miešania, aby získala rovnomernú zlatistú farbu. Pár semienok si odložte na ozdobu.
Krok 3 /6
Ošúpaný cesnak nakrájaný na polovice, citrónovú kôru, olivový olej, vňate reďkoviek, opražené slnečnicové semienka a soľ dajte do mixéra a mixujte, kým nezískate krémovú a rovnomernú zmes. Stlačte Štart. Dajte na 2 hodiny do chladničky.
Krok 4 /6
Umyte, odstráňte listy, pripravte a osušte petržlen a nasekajte ju v sekáčiku na bylinky.
Krok 5 /6
Slnečnicové semienka vyhradené na ozdobu rozdrvte mlynčekom na korenie.
Krok 6 /6
Reďkovkové pesto podávajte vychladené, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a drvenými slnečnicovými semienkami. Podávame s chlebom a niekoľkými plátkami reďkoviek. Toto pesto môžete použiť aj s cestovinami alebo ako dresing na miešaný šalát či sendvič.