Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rolovaná bravčová pečienka s citrusmi

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h
  • Príprava
    45 min
  • Varenie
    1 h 15 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 1 kg Pečená bravčová panenka

  • 2 ston. Zeler (80 g)

  • 2 strúč. Cesnak

  • 2 pl Lístky rozmarínu

  • 1 pl Olivový olej

  • 75 g Nakrájaná pancetta

  • 1 vet. Rozmarín

  • 40 cl Mlieko

  • 90 g Polenta

  • 1 kôra Citrón

  • 0.5 kôra Pomaranč

  • 1 čl Jemná soľ

  • 3 pl Strúhaný parmezán

  • 1 Vaječný žĺtok

  • 2 pl Olivový olej

  • 2 strúč. Nasekaný cesnak

  • 1 pl Bobule borievky

  • 0.5 Pomaranč, rozkrojený na štvrtiny

  • 0.5 Citrón, rozkrojený na štvrtiny

  • 50 cl Voda

  • 2 pl Teľací vývar v prášku

  • 1 pl Tekutý med

  • 40 g Maslo

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril
  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka

Príprava

Krok 1 /6

Príprava mäsa. Na doske pomocou noža nakrájajte mäso tak, aby ste ho rozvinuli. Do malého mixéra vložte zeler, cesnak, listy rozmarínu a olej. Zmes zmiešajte a rozotrite po celom povrchu mäsa. Rozsypte naň nakrájanú pancettu a potom mäso priečne stočte do tvaru klobásy. Mäso zviažte. Pomocou povrázku pripevnite k mäsu malé kúsky rozmarínovej vetvičky.

  • 1kg Pečená bravčová panenka
  • 2ston. Zeler (80 g)
  • 2strúč. Cesnak
  • 2pl Lístky rozmarínu
  • 1pl Olivový olej
  • 75g Nakrájaná pancetta
  • 1vet. Rozmarín

Krok 2 /6

Umiestnite pečienku do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY na 200 °C počas 45 minút. V polovici pečenia zalejte pečienku pohárom vody.

  • Gril

Krok 3 /6

V hrnci priveďte mlieko do varu, potom prilejte polentu a varte na miernom ohni 7 minút. Zmes prelejte do misy a pridajte citrusovú kôru, soľ, parmezán a žĺtok. Premiešajte stierkou a nalejte do misy na hrúbku 2 cm. Nechajte vychladnúť v chladničke 1 hodinu.

  • 40cl Mlieko
  • 90g Polenta
  • 1kôra Citrón
  • 0.5kôra Pomaranč
  • 1čl Jemná soľ
  • 3pl Strúhaný parmezán
  • 1 Vaječný žĺtok

Krok 4 /6

V hrnci na oleji opečieme cesnak, borievky a ovocie. Dobre opekajte na silnom ohni 3 minúty, potom pridajte vodu a varte 5 minút. Preceďte cez jemné sitko. Vývar vráťte do hrnca. Teľací vývar rozšľahajte s medom a redukujte, kým nedosiahne sirupovú konzistenciu. Na miernom ohni vmiešajte maslo.

  • 2pl Olivový olej
  • 2strúč. Nasekaný cesnak
  • 1pl Bobule borievky
  • 0.5 Pomaranč, rozkrojený na štvrtiny
  • 0.5 Citrón, rozkrojený na štvrtiny
  • 50cl Voda
  • 2pl Teľací vývar v prášku
  • 1pl Tekutý med
  • 40g Maslo

Krok 5 /6

Polentu vyklopíme a nakrájame na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 200 °C na 15 minút. V prípade potreby skontrolujte, či je polenta pekne zlatistá.

  • 90g Polenta
  • Grilovacia mriežka

Krok 6 /6

Na doske odstráňte povrázok a pečienku nakrájajte na plátky. Podávajte s polentou a polejte omáčkou.