Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rum baba

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 50 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

6 os.

  • 125 g Hladká múka

  • 50 g Maslo

  • 2 Vajcia

  • 1 Žĺtok

  • 1.5 cl Mlieko

  • 15 g Múčkový cukor

  • 15 g Kvasnice

  • 50 g Trstinový cukor

  • 3 cl Rum

  • 20 cl Voda

  • 1 Citrón

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /11

Do misy prístroja vlejte mlieko, pridajte vajcia a pudingový cukor, potom stlačte "Štart".

  • 2 Vajcia
  • 1 Žĺtok
  • 1.5cl Mlieko
  • 15g Múčkový cukor
  • Flex metla

Krok 2 /11

Do misy pridajte múku a droždie a stlačte "Štart".

  • 125g Hladká múka
  • 15g Kvasnice
  • Hák na cesto

Krok 3 /11

Potom pridajte zmäknuté maslo (predtým ponechané pri izbovej teplote) a stlačte "Štart".

  • 50g Maslo
  • Hák na cesto

Krok 4 /11

Cesto premiestnite do vytlačovacieho vrecka.

Krok 5 /11

Naplňte 4 malé vymastené kovové formy.

Krok 6 /11

Formičky zakryte kuchynskou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.

Krok 7 /11

V malom hrnci ohrejte vodu s trstinovým cukrom, citrónovou kôrou a rumom: pred varom vypnite ohrev a nechajte vychladnúť.

  • 50g Trstinový cukor
  • 3cl Rum
  • 20cl Voda
  • 1 Citrón

Krok 8 /11

Predhrejte si rúru na 180 stupňov.

Krok 9 /11

Bábovky pečte v rúre 20 minút na 180 stupňov.

Krok 10 /11

Až budú hotové, ešte teplé ich ponorte do sirupu v hrnci, aby sa nasiakli.

Krok 11 /11

Bábovky môžete uchovávať v sirupe po dobu 1 týždňa v chladničke a servírovať celé alebo prekrojené napoly a plnené šľahačkou.