Ryža Biryani
- Celkový čas 22 min
- 18 min
Príprava - 4 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
100 g Basmati ryža dôkladne opláchnutá studenou vodou
1 štip. Šafranový prášok
1.5 pl Zmes indického korenia
10 g Lúpané pistácie
1 pl Arašidový olej
100 g Umytý baklažán nakrájaný na malé kocky
0.5 Nasekaná ošúpaná červená cibuľa
75 g Umyté zelené fazuľové struky nakrájané na tretiny
50 g Mrazený zelený hrášok
20 g Hrozienka
Soľ
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Baklažány umyte a nakrájajte na kocky.
Krok 3 /9
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemno.
Krok 4 /9
Zelené fazuľové struky umyte a nakrájajte na tretiny.
Krok 5 /9
Do nádoby nalejte olej.
Krok 6 /9
Pridajte korenie a baklažán. 5 minút smažte do hneda. Pridajte cibuľu, zelené fazuľové struky, hrozienka a zelený hrášok. Varte 2 minúty. Pridajte soľ.
Krok 7 /9
Odstavte a vyberte. Do nádoby pridajte ryžu s vodou o dvojnásobnej hmotnosti ryže. Pridajte šafran. Pridajte soľ.
Krok 8 /9
Doba varenia: 5 minút
Krok 9 /9
Pridajte varenú zeleninu a pistácie. Pomiešajte. Servírujte s mäsom alebo rybami.