Schwarzwaldská torta
Tefal
Recept od Tefal

Schwarzwaldská torta

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 35 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 6 Vaječné bielky

  • 6 Vaječné žĺtky

  • 250 g Cukor

  • 6 pl Horúca voda

  • 200 g Hladká múka

  • 75 g Kukuričný škrob

  • 50 g Kakaový prášok

  • 12 g Prášok do pečiva

  • 1 Pohár višní

  • 25 g Kukuričný škrob

  • 2 pl Čerešňová pálenka Kirsch

  • 80 cl Smotana

  • 1 Stužovač šľahačky

  • 5 g Cukor

  • 12 Amarena čerešne

  • 100 g Čokoládové hobliny

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /19

Rúru predhrejte na 200 stupňov, horný/spodný ohrev.

Krok 2 /19

Vyšľahajte bielky podľa receptu a dajte bokom.

  • 6 Vaječné bielky

Krok 3 /19

Do umytej misy stroja pridajte žĺtky, vodu a cukor a stlačte "Štart".

  • 6 Vaječné žĺtky
  • 250g Cukor
  • 6pl Horúca voda
  • Flex metla

Krok 4 /19

Cez sito pridajte do misy prístroja múku, škrob, prášok do pečiva a kakao. Jemne zotrite stierkou.

  • 200g Hladká múka
  • 75g Kukuričný škrob
  • 50g Kakaový prášok
  • 12g Prášok do pečiva

Krok 5 /19

Stierkou vmiešajte do cesta bielky.

Krok 6 /19

Cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej formy.

Krok 7 /19

Tortu pečte v predhriatej rúre cca 30-35 minút. Znížte teplotu každých 10 minút o 10 stupňov až na 150 stupňov.

Krok 8 /19

Do samostatnej misy sceďte višne a zlejte šťavu. Šťavu rozdeľte na dve polovice. Jednu polovicu priveďte v hrnci do varu.

  • 1 Pohár višní

Krok 9 /19

Zmiešajte druhú polovicu čerešňovej šťavy so škrobom. Túto zmes prilejte do hrnca a priveďte do varu, potom stiahnite z ohňa.

  • 1 Pohár višní
  • 25g Kukuričný škrob

Krok 10 /19

Pridajte čerešne do zmesi umiestnenej v hrnci.

Krok 11 /19

Do misy prístroja pridajte stužovač smotany a cukor, potom nalejte smotanu a stlačte "Štart".

  • 80cl Smotana
  • 1 Stužovač šľahačky
  • 5g Cukor
  • Flex metla

Krok 12 /19

Vychladnutý korpus rozkrojte na tri časti. Spodnú pokvapkajte lyžicou višňovej pálenky a zalejte čerešňovou zmesou.

Krok 13 /19

Na višňovú zmes rozotrite v tenkej vrstve krém.

Krok 14 /19

Navrch položte druhú časť tortovej vrstvy, opäť pokvapkajte lyžicou pálenky a potrite krémom.

Krok 15 /19

Hore položte tretiu časť torty.

Krok 16 /19

Nalejte tri polievkové lyžice zvyšného krému do zdobiaceho vrecka.

Krok 17 /19

Krémom potrite celú tortu.

Krok 18 /19

Pomocou zdobiaceho vrecka urobte na vrch torte 12 pusiniek a ozdobte čerešňami.

  • 12 Amarena čerešne

Krok 19 /19

Vršok a boky torty môžete posypať čokoládovými hoblinkami.

  • 100g Čokoládové hobliny