Schwarzwaldská torta
- Celkový čas 1 h 35 min
- 1 hPríprava 
- 35 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
8 os.
- 6 Vaječné bielky 
- 6 Vaječné žĺtky 
- 250 g Cukor 
- 6 pl Horúca voda 
- 200 g Hladká múka 
- 75 g Kukuričný škrob 
- 50 g Kakaový prášok 
- 12 g Prášok do pečiva 
- 1 Pohár višní 
- 25 g Kukuričný škrob 
- 2 pl Čerešňová pálenka Kirsch 
- 80 cl Smotana 
- 1 Stužovač šľahačky 
- 5 g Cukor 
- 12 Amarena čerešne 
- 100 g Čokoládové hobliny 
Príslušenstvo
- Flex metla 
- Šľahač 
Príprava
Krok 1 /19
Rúru predhrejte na 200 stupňov, horný/spodný ohrev.
Krok 2 /19
Vyšľahajte bielky podľa receptu a dajte bokom.
Krok 3 /19
Do umytej misy stroja pridajte žĺtky, vodu a cukor a stlačte "Štart".
Krok 4 /19
Cez sito pridajte do misy prístroja múku, škrob, prášok do pečiva a kakao. Jemne zotrite stierkou.
Krok 5 /19
Stierkou vmiešajte do cesta bielky.
Krok 6 /19
Cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej formy.
Krok 7 /19
Tortu pečte v predhriatej rúre cca 30-35 minút. Znížte teplotu každých 10 minút o 10 stupňov až na 150 stupňov.
Krok 8 /19
Do samostatnej misy sceďte višne a zlejte šťavu. Šťavu rozdeľte na dve polovice. Jednu polovicu priveďte v hrnci do varu.
Krok 9 /19
Zmiešajte druhú polovicu čerešňovej šťavy so škrobom. Túto zmes prilejte do hrnca a priveďte do varu, potom stiahnite z ohňa.
Krok 10 /19
Pridajte čerešne do zmesi umiestnenej v hrnci.
Krok 11 /19
Do misy prístroja pridajte stužovač smotany a cukor, potom nalejte smotanu a stlačte "Štart".
Krok 12 /19
Vychladnutý korpus rozkrojte na tri časti. Spodnú pokvapkajte lyžicou višňovej pálenky a zalejte čerešňovou zmesou.
Krok 13 /19
Na višňovú zmes rozotrite v tenkej vrstve krém.
Krok 14 /19
Navrch položte druhú časť tortovej vrstvy, opäť pokvapkajte lyžicou pálenky a potrite krémom.
Krok 15 /19
Hore položte tretiu časť torty.
Krok 16 /19
Nalejte tri polievkové lyžice zvyšného krému do zdobiaceho vrecka.
Krok 17 /19
Krémom potrite celú tortu.
Krok 18 /19
Pomocou zdobiaceho vrecka urobte na vrch torte 12 pusiniek a ozdobte čerešňami.
Krok 19 /19
Vršok a boky torty môžete posypať čokoládovými hoblinkami.



