Sicílske arancini od Zdeňka Křížka
Tefal
Recept od Tefal

Sicílske arancini od Zdeňka Křížka

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 10 min
  • Príprava
    35 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 80 g Ryža na talianske rizoto Arborio

  • 20 g Olúpaná šalotka

  • 6 g Tymián

  • 15 g Paradajkový pretlak Dopio

  • 0.25 l Biele víno

  • 0.25 l Zeleninový vývar

  • 12 g Strúhaný parmezán alebo pecorino

  • Soľ a korenie

  • 104 g Tuniak lemone

  • 24 ml Olivový olej

  • 80 g Olúpaná šalotka

  • 60 g Paradajkový pretlak Doppio Mutti

  • 24 g Tymián

  • 28 g Mrkva nakrájaná na malé kocky

  • 60 g Sušené paradajky

  • 32 g Bazalka nasekaná nadrobno

  • 32 g Hrach

  • 1 ks Mozzarella nakrájaná nadrobno

  • Soľ a korenie

  • 300 g Strúhanka Panko

  • 4 ks Vajcia

  • 1 ml Olej na vyprážanie

Príprava

Krok 1 /9

Základ na Arancini: V rajnici orestujte nakrájanú šalotku a postupne pridajte ryžu na rizoto s paradajkovým pretlakom a tymiánom.

  • 80g Ryža na talianske rizoto Arborio
  • 20g Olúpaná šalotka
  • 6g Tymián
  • 15g Paradajkový pretlak Dopio

Krok 2 /9

Takto pripravený základ dôkladne premiešajte a prilejte biele víno. Nechajte alkohol odparovať. Po odparení zalejte základ zeleninovým vývarom.

  • 0.25l Biele víno
  • 0.25l Zeleninový vývar

Krok 3 /9

Základ na Arancini varte 15 minút. Po upečení preložte základ na tenký plech a posypte ho strúhaným parmezánom. Nechajte vychladnúť.

  • 12g Strúhaný parmezán alebo pecorino

Krok 4 /9

Náplň na Arancini: Do predhriatej panvice nalejte olivový olej a postupne na ňom orestujte šalotku, citrónového tuniaka, nakrájanú mrkvu, tymián a sušené paradajky.

  • 104g Tuniak lemone
  • 24ml Olivový olej
  • 80g Olúpaná šalotka
  • 24g Tymián
  • 28g Mrkva nakrájaná na malé kocky
  • 60g Sušené paradajky

Krok 5 /9

Zmes dôkladne premiešajte a pridajte paradajkový pretlak, bazalku a hrášok.

  • 60g Paradajkový pretlak Doppio Mutti
  • 32g Hrach

Krok 6 /9

Zmes podľa chuti osoľte a okoreňte, dôkladne premiešajte a potom do nej pridajte na plátky nakrájanú mozzarellu.

  • 1ks Mozzarella nakrájaná nadrobno
  • Soľ a korenie

Krok 7 /9

Zmes na Arancini nechajte vychladnúť a postupne ju pridajte do vopred pripravenej ryže.

Krok 8 /9

Jednotlivé Arancini pevne utiahnite a obaľte v trojitej strúhanke panko. Pripravené Arancini smažte v teplovzdušnej fritéze pri teplote 220 °C po dobu 12 minút.

  • 300g Strúhanka Panko
  • 4ks Vajcia

Krok 9 /9

Arancini podávajte s paradajkovou salsou a rukolovým šalátom.