Sicílske arancini od Zdeňka Křížka
- Celkový čas 1 h 10 min
- 35 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (8)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
80 g Ryža na talianske rizoto Arborio
20 g Olúpaná šalotka
6 g Tymián
15 g Paradajkový pretlak Dopio
0.25 l Biele víno
0.25 l Zeleninový vývar
12 g Strúhaný parmezán alebo pecorino
Soľ a korenie
104 g Tuniak lemone
24 ml Olivový olej
80 g Olúpaná šalotka
60 g Paradajkový pretlak Doppio Mutti
24 g Tymián
28 g Mrkva nakrájaná na malé kocky
60 g Sušené paradajky
32 g Bazalka nasekaná nadrobno
32 g Hrach
1 ks Mozzarella nakrájaná nadrobno
Soľ a korenie
300 g Strúhanka Panko
4 ks Vajcia
1 ml Olej na vyprážanie
Príprava
Krok 1 /9
Základ na Arancini: V rajnici orestujte nakrájanú šalotku a postupne pridajte ryžu na rizoto s paradajkovým pretlakom a tymiánom.
Krok 2 /9
Takto pripravený základ dôkladne premiešajte a prilejte biele víno. Nechajte alkohol odparovať. Po odparení zalejte základ zeleninovým vývarom.
Krok 3 /9
Základ na Arancini varte 15 minút. Po upečení preložte základ na tenký plech a posypte ho strúhaným parmezánom. Nechajte vychladnúť.
Krok 4 /9
Náplň na Arancini: Do predhriatej panvice nalejte olivový olej a postupne na ňom orestujte šalotku, citrónového tuniaka, nakrájanú mrkvu, tymián a sušené paradajky.
Krok 5 /9
Zmes dôkladne premiešajte a pridajte paradajkový pretlak, bazalku a hrášok.
Krok 6 /9
Zmes podľa chuti osoľte a okoreňte, dôkladne premiešajte a potom do nej pridajte na plátky nakrájanú mozzarellu.
Krok 7 /9
Zmes na Arancini nechajte vychladnúť a postupne ju pridajte do vopred pripravenej ryže.
Krok 8 /9
Jednotlivé Arancini pevne utiahnite a obaľte v trojitej strúhanke panko. Pripravené Arancini smažte v teplovzdušnej fritéze pri teplote 220 °C po dobu 12 minút.
Krok 9 /9
Arancini podávajte s paradajkovou salsou a rukolovým šalátom.