Srnčia roštenka s čiernymi ríbezľami
- Celkový čas 14 min
- 10 min
Príprava - 4 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
720 g Filet z diviny nakrájaný na 180 g plátky
100 g Čierne ríbezle (čerstvé alebo mrazené, alebo brusnice)
2 pl Arašidový olej
2 Ošúpaná a odkôstkovaná hruška pozdĺž rozkrojená
60 ml Teľací vývar
400 g Fialové zemiaky nakrájané na 1 cm kocky
40 ml Červené víno
2 štip. Štipka zmesi korenia (alebo nové korenie)
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Fialové zemiaky nakrájajte na 1 cm kocky.
Krok 3 /7
Mäso ochuťte soľou a korením. Do nádoby nalejte olej.
Krok 4 /7
Plátky mäsa opečte do hneda zo všetkých strán. Mäso vyberte. Do nádoby dajte zemiaky. Ochuťte soľou a korením. Opečte 1 minútu.
Krok 5 /7
Nádobu deglazujte pomocou červeného vína a vývaru. Oškrabte spečené šťavy na dne panvice. Pridajte ovocie, mäso a korenie.
Krok 6 /7
Doba varenia: 4 minúty
Krok 7 /7
Mäso nechajte odpočívať 2 minúty. Servírujte.