Sušené ovocie
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
0.5 Citrón
1 Veľké jablko
Príprava
Krok 1 /4
Vytlačíme polovicu citróna a šťavu vlejeme do malej misky so studenou vodou.
Krok 2 /4
Umyjeme jablko, vylupovačom jadier zbavíme jadierok, potom nakrájame na čo najjemnejšie plátky (pribl. 2 mm), ideálne pomocou krájača. Plátky postupne namáčame do citrónovej vody, potom osušíme poklepaním o čistú handru alebo papierovú utierku.
Krok 3 /4
Poukladáme ich blízko seba na oba grily fritézy Easy Fry Oven & Grill tak, aby sa neprekrývali. Umiestnime grily na horný a stredný rošt. Zatvoríme dvierka.
Krok 4 /4
Nastavíme na režim SUŠENIE, teplotu upravíme na 60 °C a dobu na 6 hodín. Po skončení programu skontrolujeme textúru jabĺk a podľa potreby pokračujeme v sušení ešte 1 až 2 hodiny, až dochrumkava.