Syrové bochníčky Gougères
- Celkový čas 45 min
- 25 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
70 g Maslo
16.5 cl Voda
3 g Cukor
3 g Soľ
100 g Múka
170 g Vajcia
70 g Strúhaný syr
2 štip. Korenie
2 štip. Mletý muškátový oriešok
30 g Strúhaný syr
1 Vajcia
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /11
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 2 /11
Do hrnca dajte vodu, soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo. Nechajte prevariť, aby sa maslo rozpustilo.
Krok 3 /11
Zložte z platne a zrazu pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte vareškou. Cesto by sa malo odtrhnúť od okrajov formy a vytvoriť guľu.
Krok 4 /11
V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte metličkou.
Krok 5 /11
Vložte cesto do misy prístroja. Stlačením tlačidla "Štart" znížite teplotu cesta, aby sa vajcia po pridaní nezrazili.
Krok 6 /11
Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by malo tvoriť tuhý vrchol.
Krok 7 /11
Pridajte nastrúhaný syr a korenie a stlačte "Štart".
Krok 8 /11
Vymažte plech. Cesto na gougère dajte do cukrárskeho vrecka opatreného ryhovanou tryskou s priemerom 8 mm a tvarujte z neho guličky s priemerom asi 2 cm.
Krok 9 /11
V samostatnej miske rozklepnite posledné vajce. Bochníky potrite a posypeme strúhaným syrom.
Krok 10 /11
Pečte asi 15-20 minút na 180 stupňov, po 10 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 11 /11
Dobrou chuť!