Tabbouleh
- Celkový čas 4 h 50 min
- 20 min
Príprava - 0 min
Varenie - 4 h 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
175 g Kuskus
200 g Citrón
250 g Uhorka
75 g Mrkva
50 g Červená cibuľa
20 g Petržlen
10 g Mäta
150 g Granátové jablko
30 g Olivový olej
2 štip. Soľ
1 štip. Korenie
Príprava
Krok 1 /7
Kuskus dajte do misy a zalite studenou vodou. Nechajte 30 minút odpočívať, občas zrniečka prehrabte vidličkou, aby sa kuskus prevzdušnil.
Krok 2 /7
Citróny rozpoľte a lisom na citrusy opatrne vytlačte šťavu. Stlačte Štart.
Krok 3 /7
Umyte zeleninu. Ošúpte ju. Nakrájajte na kúsky. Dajte bokom.
Krok 4 /7
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo. Vložte ich do misky sekáčika. Pridajte uhorku a mrkvu. Stlačte Štart. Dobu môžete upraviť tak, aby vyhovovala vašim preferenciám pre hladšiu alebo jemnejšiu textúru.
Krok 5 /7
Zeleninu zmiešajte s kuskusom. Petržlenovú vňať a mätu umyte, zbavte stoniek a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok dajte do misky sekáčika. Stlačte Štart. V prípade potreby oškrabajte strany a reštartujte stlačením tlačidla Štart.
Krok 6 /7
Vyberte semená z granátového jablka. Do zmesi kuskusu pridajte nasekanú petržlenovú vňať, mätu a semienka granátového jablka. Pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom, okoreňte a premiešajte. Dajte na 4 hodiny do chladničky.
Krok 7 /7
Dochuťte podľa chuti, ozdobte lístkami mäty a petržlenovej vňate a podávajte vychladené.